NADDERUD: Follo HK tok en relativt komfortabel seier mot  St. Hallvard i den siste kampen i Haslum Cup og vant til slutt 28-24 etter å ha holdt 1. divisjonslaget på en armlengdes avstand kampen igjennom.– Denne kampen kan punkteres tidligere. Vi spiller dem ut, men så brenner vi litt slik at de får enkle kontra. Det er fortsatt den nøyaktigheten og skarpheten som mangler. Men disiplinen og tålmodigheten er bedre i dag, sier Follo FK-trener Frode Scheie.

LES OGSÅ: Stanget mot Haslums forsvarsmur

LES OGSÅ: – Liker ikke å tape

LES MER om Follo HK

Tre bolker

Scheie brukte kampen som en skikkelig treningsøkt og hadde delt den inn i tre bolker. Første del i 3-2-1 forsvar, neste del med et rent G20-lag og de siste 20 minuttene med et mer rutinert mannskap i et flatt 6-0 forsvar.

Follo var også gode de første 20 minuttene, ledet 11-6 og var i ferd med å reise rett fra St. Hallvard. Men 1. divisjonslaget kom seg litt nærmere Follo de første minuttene av ungguttenes spillsekvens og scoret fire mål på rappen. Follo-ungguttene fikk bedre tak på det etter hvert og imponerte med tøft og bestemt forsvarsspill.

– De står pottetett i forsvar. Det er sterke og store gutter. Det er morsomt å se, sier Scheie.

Lagene gikk til pausehvilen på stillingen 14-11 til Follo.

Mer å gå på

Joakim Patriksson fikk seg et kutt under øyet i kampen mot Nøtterøy og måtte sy. I dag fikk svensken seg et slag samme sted, slik at stingene gikk opp. Patriksson fullførte kampen på benken med en ispose under øyet.

– Da fikk vi øvd med Espen (Røhmer) og Vasja (Furlan). Vi har lengre strekk av det gode angrepsspillet enn i de to tidligere kampene. Det handler jo også litt om at motstanderen er på et litt annet nivå forsvarsmessig, forklarer Scheie.

Anført av en meget opplagt Espen Røhmer holdt Follo hele tiden St. Hallvard på en armlengdes avstand.

– Røhmer var veldig frisk i dag. Han var mye mer rettvendt på målet i forhold til satsningene sine. Det er selvfølgelig andre spillere som gjør godt forarbeid for han slik at han kommer til sin rett. Vi var i det hele tatt mer rettvendt i dag og kjælte mindre med kula enn vi har gjort tidligere, sier Follo-treneren.

Follo kunne til slutt gå av banen med en 28-24 seier, men Scheie mener at det er mer å gå på, til tross for klar bedring.

– Vi holder trykket oppe i dag. Vi får ikke så mye distanseskudd på halvbra sjanser i dag, men det er ordentlig fine sjanser. Men vi skal spille opp linja mer, som er mye ledig, så må vi bruke bredden i angrepsspillet i forhold til kantene, sier Scheie.

Follo-treneren tar med seg mye positivt fra helgens tre kamper.

– Det defensive spillet er på gang. Angrepsspillet tror jeg blir veldig bra. Det handler bare om tid, sier Frode Scheie.