NØTTERØY: Follo vant 26-25 over Nøtterøy i en høydramatisk kamp i Nøtterøyhallen. Det var nærmest vinn eller forsvinn for rødtrøyene i kveldens kamp og Follo virket bestemte og konsentrerte store deler av kampen. De ledet også nesten fra start til slutt, men Nøtterøy utlignet til 25-25 med to og et halvt minutt igjen å spille. Da hadde man nok tidligere kamper friskt i minne, men det var Follo sin tur til å trekke det lengste strået.

Magnus Søndenå satte inn det som skulle bli seiersmålet tredve sekunder før slutt. Nøtterøy satt inn en ekstra mann i siste angrep, men kastet bort ballen og Follo kunne endelig slippe jubelen løs for seier. En svært, svært viktig seier.

- Det var helt magisk å sette inn det siste målet. Den seieren her var så etterlengtet, sier Magnus Søndenå.

- Det var veldig deilig. Vi trengte det her nå. Det var helt avgjørende for oss. I dag hadde vi endelig marginene på vår side på slutten, sier Håvard Åsheim.

Follo-keeperen var meget god og hadde et par matchavgjørende redninger i spill fire mot seks.

- Jeg får mer ansvar når Milan (Cucuz) er ute med skade. Det var godt å hjelpe laget til en seier, sier han.

ØB.no oppdaterer saken.

Se videointervju med sportslig leder Sixten Kjernlie her

BILDER

- Ufattelig fortjent

En lettet Frode Scheie var svært tilfreds etter seieren.

- Vi fortjener det så ufattelig mye. Vi har jobbet hardt og lenge for det her, sier han.

Scheie skryter av spillerne, som fremviste ro i en presset situasjon.

- Det er flere spillere som står frem, i lengre perioder for oss. Det er mange som bidrar og det er masse positiv energi, sier han.

- Vi var nøye, vi hadde en fin ro og vi traff bra bakover og var kloke angrepsmessig. Vi gikk oss litt bort i noen perioder, men i dag slapp vi de verste periodene der det går inn mange bakover, sier han.

Konsentrert

Follo HK ledet 13-11 til pause mot Nøtterøy. Follo startet der de slapp sist, med å bomme. Vasja Furlan fant Anders Skiaker Myhra med et vakkert innspill, men Follo-kapteinens skudd gikk rett i Nøtterøy-keeper Hreidar Gudmundsson. Men Follo skulle ta styringen i kampen.

Etter at Nøtterøy gikk opp i en 5-3 ledelse gikk Follo opp i en 7-6 ledelse midtveis i omgangen. Follo fikk satt et godt forsvarspill og Håvard Åsheim vartet opp med flere gode redninger. I andre enden av banen var Follo konsentrerte og tålmodige. Joakim Patriksson var som alltid målfarlig.  Follo var oppe i en 13-10-ledelse, men Nøtterøy reduserte på tampen og det står 13-11 til pause i Nøtterøyhallen i kampen Follo er nødt til å vinne.

Follos toppscorer Joakim Patriksson hamret inn seks av lagets tretten mål de første tredve minuttene.

Se tabellen i Postenligaen her

LES MER om Follo HK her

Åsheim stor i buret

Follo holdt på sin ledelse i annen omgang og var på et tidspunkt oppe i en firemålsledelse på 16-12, men klarte aldri å riste av seg hjemmelaget som klorte seg fast noen mål bak rødtrøyene. Et par raske scoringer av Kennie Boysen og hjemmelaget var kun ett mål bak på 16-15 til Follo.

Så våknet Patriksson igjen og sendte Follo opp i 20-17. Nøtterøy kjempet seg tilbake til 19-20 og hadde marginene på sin side da hjemmelagets Chentout fikk sin egen syvmetersbom i retur og satte inn reduseringen.

På ny fikk Follo en liten luke og da Espen Røhmer satte inn sitt første for dagen til 22-19 med 12 minutter igjen å spille så det lyst ut.

Men like etterpå fikk Anders Skiaker Myhre en to-minutter og i neste Nøtterøy angrep fikk Oskar Olafsson to-minutter.

Da fryktet man det verste, men Follo spilte 0-0 med nesten to minutter med fire mot seks. Mye takket være en strålende Håvard Åsheim i Follo-buret som reddet to hundreprosentsjanser i den perioden.

Nøtterøy kom på nytt tilbake og utlignet til 25-25 etter 27:30. Like etterpå hadde Håvard Åsheim en ny viktig redning. Magnus Søndenå sendte Follo i føringen med 26-25 med 31 sekunder igjen å spille.

Det ble svært nervepirrende sekunder for Follo i siste Nøtterøy-angrep, men de kastet bort ballen og Follo kunne endelig slippe jubelen løs.

De vant kampen de måtte vinne.