Gå til sidens hovedinnhold

Enkel seier for Follo i siste kamp

Artikkelen er over 6 år gammel

Ski: Lørdag møttes Follo og Kvik Halden i siste serierunde i 2. divisjon avdeling 4. Ettersom Follo allerede var klare for 1. divisjon fra neste år fikk flere av spillerne med mindre spilletid starte, men det virket ikke å hindre Eriksens mannskap nevneverdig.

Kampen endte 4-0 etter to nettkjenninger fra Fredrik Levorstad og en hver fra Azemi og Bwamy. Mot slutten av kampen fikk man også se talentfulle Julius Friberg Skaug, født i 1998, debutere for Follo. 

SE FEIRINGEN HER

Bilder fra kampen

Etter kampen var debutanten, som måtte gi flere autografer etter oppgjøret, naturlig nok strålende fornøyd. 

- Det er en fryktelig god følelse, og det kroner en ganske god sesong på en fantastisk måte. Jeg har vært fryktelig glad bare for å trene med dem og overlykkelig for å sitte på benken. Det ble et ok innhopp og det er en fantastisk dag. 

Den 16-årige angriperen var også håpefull på å bidra mer allerede til neste år. 

- For et år siden spilte jeg mine første juniorkamper og i løpet av et år er jeg inne på det beste laget i 2. divisjon. Hvis jeg fortsetter utviklinga og holder meg på tærne er det godt mulig at dere får se mer til meg i 1. divisjon også. 

Rekord

Follo har gjennomført sesongen med å kun slippe inn 16 mål. Så få mål er det ingen 2. divisjonslag som har sluppet inn tidligere. Knut-André Skjærstein spilte sin første kamp fra start for Follo og holdt buret rent. Dermed ble rekorden til Åsane fra 2001 slått. Åsane slapp inn 17 mål den sesongen.

- Vi synes vi har gjennnomført en veldig god sesong. Vi har vært godt forberedt hele veien ved hjelp av gode arbeidsrutiner, og nådde målsettingen vår, sa Follo-trener Hans-Erik Eriksen da han kort skulle oppsummere sesongen etter Kvik-kampen.

LES MER I MANDAGENS PAPIRUTGAVE

Vi fulgte kampen live under 

90: Tore Olsen Hagelund blåser av kampen og en utrolig Follo-sesong er over. 

87: Kvik-forsvaret leverer nok en gang en strålende klarering like foran egen målstrek. Kunne fort vært mange flere Follo-mål om hjemmelaget hadde vært litt mer på i de situasjonene. 

86: Skaug har gjort en god debut hittil med flere imponerende involveringer. Unggutten ser ut som et av mange lovende kort for fremtiden i Follo. 

79: 4-0 Follo! På kanten av 16-meteren drar Azemi en skuddfinte selv Zlatan hadde vært stolt av før han enkelt setter ballen forbi keeper. For en sesong spissen har levert. 

77: Eriksen tar av Alexander Ruud Tveter for den 16 år gamle debutanten Julius Skaug. En av Follos mange spennende unggutter. 

72: Det er etter hvert smått utrolig at Levorstad enda ikke har fått hat-tricket sitt. Denne gangen blir han servert av Lübeck, men kantspilleren prøver å finne en lagkamerat foran mål heller enn og skyte selv. 

71: Karoliussen gjør umiddelbart inntrykk når han fører an et helt nydelig Follo-angrep. Uheldigvis er den siste pasningen akkurat for kort for Levorstad.

69: Eriksen gjør sine første bytter for dagen med Karoliussen og Ali på for Hammer og Rasch. 

68: Ruud Tveter flikker Memishi vakkert gjennom alene med keeper. Avslutningen viser hvorfor han er forsvarsspiller. 

65: 3-0 Follo! Det er liten tvil om at vi har sett penere mål på Ski stadion. En duell etter et innlegg fra høyre ender med at Ruud Tveter stjeler ballen foran keeper Heier. Etter litt klabb og ball lander ballen hos Levorstad. Angriperens skudd endrer retning i en Kvik-forsvarer før det spretter over linjen. 

62: Kvik slår en god ball i bakrom, men Skjærstein er ute og avverger på Manuel Neuer-vis. 

61: Simonsen tar ballen elegant ut av forsvar før han vender spillet til Azemi. Kvik-forsvaret får såvidt en tå på innlegget fra storscoreren. 

57: Levortad kommer til sin tredje store sjanse for dagen etter vakkert forarbeid fra Azemi og Skogmo. Igjen står Heier i veien. 

54: Ny stor sjanse til Bwamy etter en stygg miss i Kvik-forsvaret. Den så imidlertid ikke Follos nummer 70 komme, og førsteberøringen er svak. 

53: Kvik-forsvaret virker å rakne litt etter Follos andre. Levorstad får en utrolig mulighet, men Heier redder bra. 

50: 2-0 Follo! Lübeck slår et kjapt frispark til Bwamy på kanten av 16-meteren. Kenyaneren får ballen litt foran midtbanen og setter fart mot Kvik-målet. Etter å ha løpt rundt 50meter setter midtbanestjernen ballen like godt i nettet selv også. Utrolig scoring! 

49: Skogmos innlegg endrer retning i en Kvik-spiller og skaffer Follos første hjørnespark for omgangen. Heller ikke nå sliter gjestene med å få ballen vekk. 

46: Simonsen scorer nesten et spektakulært selvmål etter Kvik-innlegg fra høyre. Den påfølgende corneren klareres enkelt. 

Pause

44: Mufoncol regisserer et angrep langs høyresiden. Finner til slutt Suka-Suka som avslutter greit, men Skjærstein redder mesterlig. 

43: Nytt frispark til Follo i god posisjon. 

39: Bwamy blir tatt rundt 20 meter, men holder seg på beina. Etter å ha sett an fordelen gir dommer frispark. Rasch forsøker seg. Det går i muren. 

35: Rasch slår en vakker langpasning til Memishi inne i boksen. Innlegget fra backen blir slått vekk like før det finner Ruud Tveter foran mål. 

32: Follo angriper bra med mange trekk. Dessverre er den siste pasningen fra Rasch litt for lang for Skogmo. 

29: Bwamy får en gylden mulighet til å servere Azemi, men velger å gå litt for lenge med ballen. 

25: 1-0 Follo! Azemi løper 50 meter med ball før han serverer Levorstad. Follos nummer åtte triller ballen enkelt i mål. Fin scoring fra hjemmelaget. 

23: Azemi dunker til fra distanse. Skuddet går langt utenfor. 

20: Memishi takler strålende og hindrer Kvik-corner. Ikke veldig mye som skjer på Ski stadion nå foran mål. 

18: Levorstad får en mulighet inne i boksen, men prøver å finne en lagkompis. Burde nok skutt der. 

16: Rasch avanserer forbi et par mann og slår inn foran mål. Der burde det vært en Follo-spiller. 

14: Azemi setter fart langs siden før han slår inn mot Ruud Tveter. Kvik-forsvaret er med på notene. 

11: En Kvik-spiller går forbi først Lübeck og så Hammer. Forsvaret klarerer til slutt. 

8: Bwamy skjærer innover og prøver å sette ballen i lengste. Heier avverger på akrobatisk vis. 

6: Kvik får nesten en mulighet etter rot på corner. 

2: Azemi kommer til det som ser ut som en bra mulighet etter et hjørnespark. Avslutningen ender tilbake hos cornertaker Rasch. 

1: Det tar svært kort tid før Follo kommer til sin første sjanse for dagen. Skogmo er god ute til høyre og finner Ruud Tveter. En noe uryddig avslutning fra angriperen går i stolpen og ut. 

Etter fortjent hyllest til ligaens suverent beste spiller denne sesongen, Fitim Azemi, er årets siste Follo-kamp i gang.