LANGHUS: Follos G20-lag tapte 26-29 mot Elverum i semifinalen i junior-NM hjemme i Follotrykk Arena.

INTERVJU MED TOMAS JOHANSEN HER!Det så lenge lovende ut for de unge rødtrøyene og de ledet til pause med 13-12. Men Elverum skulle bli for sterke i annen omgang og så seg aldri tilbake da de først gikk opp i en 18-17 ledelse ti minutter ut i omgangen.

Vi kommer godt i gang og er kollektive og skjerpet. Så blir vi litt feige etter at vi treffer stang ut noen ganger. Mot et så godt lag som Elverum smeller det bakover med en gang, sier trener Lars Olsen.

Follo slapp inn for mange enkle mål, særlig i andre omgang.

Vi skal ikke slippe inn del av målene. Vi stopper noe av det vi ikke skal ta, men så stopper vi ikke de vi skal ta. Da sprer frustrasjonen seg i spillegruppen. Det er ikke godt nok forsvarspill og heller ikke godt nok målvaktsspill, mener treneren.

Elverum var oppe i en 24-19 ledelse før det var gått 20 minutter av omgangen og håpet begynte å svinne for Follo. En frenetisk sluttspurt førte rødtrøyene opp i ryggen på Elverum.

Det sto 25-27 med et drøyt minutt igjen å spille, men bortelaget satte spikeren i kista i neste angrep. Det endte til slutt med et 26-29 tap for Follo G20.

Vi er veldig, veldig skuffet, men vi er så gode som det vi presterer og i dag var det ikke godt nok, sier Lars Olsen.

SE FLERE bilder fra kampen her

LES MER om Follo HK her

Alle gode ting..

Follos Oskar Olafsson var meget lysten på sin tredje strake NM-finale og gjorde definitivt sin del av jobben i dag. Islendingen var Follos klart beste spiller og satte inn tolv mål, fem av disse fra syvmeter. Men han fant ingen trøst i det.

Dette er rett og slett kjipt, sier Olafsson.

Olafsson synes det er vanskelig å sette fingeren på hva som egentlig skjedde etter den gode starten.

– Det blir litt utvisninger og vi har litt marginer mot oss, men vi er for dårlige i forsvar og keeperen deres er god, forklarer han.

–  Hvor skuffet er du?

–  På en skala fra 0-10, 10, sier han.

Startet bra

Follos unggutter viste at de mente alvor og fløy ut av startblokkene i Follotrykk Arena. Jonas Burud hamret ballen i vinkelen etter få sekunders spill og satt tonen. Det lyste 4-0 på tavlen før Elverum fikk summet seg. Follo satt et godt forsvarsspill og Elverum måtte ta en del dårlige avslutningsmuligheter.

Etter 14 minutter stod det 9-4 til Follo og Elverum tok timeout. Det hjalp tydeligvis for bortelaget som etter dette satte inn tre mål på rappen .

På stillingen 10-8 til hjemmelaget var det Frode Scheies tur til å ta timeout, men Elverum fortsatte å knappe innpå og satte inn utligningen til 10-10 etter 24 minutters spill. Rødtrøyene våknet til liv igjen, anført av en meget opplagt Oskar Olafsson gikk de opp i 13-10 før Elverums Mishels Liaba hamret inn to mål på tampen av omgangen. Det stod 13-12 til hjemmelaget til pause.

Raknet

Lagene fulgte hverandre tett frem til det var spilt ti minutter av andre omgang. Oskar Olafsson fortsatte der han slapp i første omgang og når Aksel Horgen fant Tomas Johansen med et nydelig langt fremspill til 17-16 var det god stemning i Follotrykk Arena.

Like etterpå fikk Elverums storscorer Mishels Liaba direkte rødt kort. Da var det nok mange i hallen som øynet finaleplass.

Men det stoppet helt opp for det unge Follo-mannskapet og i Liabas fravær var det andre på Elverum som måtte stå frem og særlig Mads Fremstad våknet skikkelig til liv for bortelaget. Elverum-keeper Vegard Bakken Øien var helt plutselig i det umulige hjørnet og åtte minutter senere stod det 19-24 på tavlen og det begynte å brenne et blått lys for romjulstur til Oslo Spektrum.

Rødtrøyene kjempet seg nærmere Elverum mot slutten, men ikke nærmere enn to mål bak med ett minutt igjen å spille. Det endte også med et 26-29 tap for Follo.

Fra den andre siden: LES hva Østlendingen skriver