Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK åpnet med storseier

Artikkelen er over 9 år gammel

SKI/HALDEN: Follo HK vant sesongens første ordentlige treningskamp fredag. 1. divisjonslaget St. Hallvard ble slått 28–18 (13-10).Follo HK har ligget på treningsleir i Halden denne uken. Den avsluttes med Leif Grimsrud Cup i helgen. Turneringen ble altså innledet med en grei seier.


– Det var ingen strålende kamp av oss, men solid og greit. Det var jevnt frem til 7–7. Da rullet vi over dem. Fysisk var vi overlegne. Det skal jo være forskjell på et lag som nettopp har rykket opp i 1. divisjon, og et Postenligalag, sier Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen.

Nådde noen delmål

Kampen var spillernes 10. økt denne uken. Noe prestasjonen tidvis bar preg av.


– Vi hadde som mål å slippe inn under 20 mål. Det målet nådde vi. Så har vi hatt fokus på kontring og ankomstspillet vårt. Ni av målene kom på kontringer. Selv om spillerne kanskje var stinne av trening nådde vi i alle fall noen av målene vi satte oss før kampen, sier Lorentzen.


Han trakk frem Steffen Berg Løkkebø, Magnus Jøndal og Bjørn Olav Raasok som sitt lags beste spillere.
Nyervervelsen Mihael Gorensek spilte ikke. Han spiller sannsynligvis noen av de resterende kampene denne helgen. Follo HKs andre strekspiller, Benjamin Nordby, tråkket over tidlig i kampen mot St. Hallvard. Petter Hovden spilte dermed nesten hele kampen.

To kamper i dag

Av de åtte lagene som er med i helgens turnering er Follo HK det eneste eliteserielaget. Resten av lagene spiller i 1. divisjon. Lorentzens menn spiller to nye kamper i dag. Fjellhammer og Falk Horten er motstandere. I den andre puljen spiller Halden, Herulf Moss, Lillestrøm og Sandefjord. Søndag spilles plasseringskampene i turneringen.