Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK Damer seiret i serieåpningen foran 500 tilskuere

Artikkelen er over 6 år gammel

LANGHUS: Follo HK Damer gikk seirende ut av serieåpningen mot Stabæk 2. Rødtrøyene vant til slutt med komfortable 29-20 foran over 500 entusiastiske tilskuere i Langhushallen. Follo ledet med 14-10 til pause.

SE FLERE bilder fra kampen her– Alt i alt var dette positivt. Vi er disiplinerte og står løpet ut. Jeg føler vi har en del å gå på. Vi var bra bakover, men litt hakkete fremover. Vi må bruke litt tid på å få satt ting, sier Follo-trener Lars Abelsen.

Hele 517 tilskuere tok veien til Langhushallen for å heie damene frem til årets første seier. Det er definitivt ikke hverdagskost i 2. divisjon.

– Det er spesielt med serieåpning, dessuten er det ikke helt hverdags med slike rammer. Det var veldig gøy, sier Follo-treneren.

– Slagkraftig

Follo-jentene var i føringen stort sett hele kampen, men klarte ikke å riste Stabæk av seg. Ikke før et stykke ut i annen omgang.

– Jeg må innrømme at jeg syntes det var en tett og tøff kamp, og vi måtte jobbe hardt for å få malt dem i stykker, sier Abelsen.

Follo-damene ledet flere ganger med både fire og fem mål, men Stabæk kom tilbake i kampen.

– De hadde et slagkraftig lag med flere spillere med eliteserieerfaring. Vi fikk ikke noe gratis og klarte ikke helt å riste dem av oss, sier Follo-treneren.

Follo-damene ledet med 14-10 til pause, men det gikk ikke lang tid i annen omgang før det lyste 15-15 fra tavlen. Da stakk Follo-damene ifra for godt.

– Vi gikk opp til 20-15 og så oss ikke tilbake etter det, konstaterer Abelsen.

Det endte altså med en, til slutt, meget komfortabel 29-20-seier.

Raddum best på banen

Elisabeth Raddum fikk bestemannspremien etter kampen, og ble også lagets toppscorer med sine seks mål.

– Det var jevnt over veldig bra i dag, men vi kommer ikke utenom Elisabeth. Hun var veldig bra bakover og var veldig viktig for oss i dag. Jeg synes også Malin tar mye hard jobbing for laget. Det er veldig mange som leverer, men de to sto frem litt ekstra i dag, sier Abelsen.

Retur

En som var tilbake i Follo-trøya var Ylva Loftfjell Baardseng. Hun var en av nøkkelspillerne i fjor, men ga seg foran denne sesongen grunnet studier. Men til serieåpningen var hun tilbake!

– Vi har vært i dialog med Ylva en stund. Vi har hatt skadetrøbbel, og har tidvis vært helt uten friske venstrevinger. Ylva er jo spilleberettighet for oss, og var villig til å bidra for oss en periode. Det er en veldig god deal for oss, så får vi se litt hvordan det blir etterhvert, sier Abelsen.

Han legger ikke skjul på at han ønsker å ha Baardseng med så lenge som mulig.

– Hun har erfaring og den pondusen vi er nødt til å ha i år når vi skal fighte i toppen. Vi kan ikke utelukkende tenke langsiktig, påpeker Lars Abelsen.