Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK Damer slo Nordstrand-rekruttene i et tett oppgjør

Artikkelen er over 6 år gammel

LANGHUS: Follo HK Damer tok søndag i mot Nordstrand 2 hjemme i Langhushallen. Til pause lå hjemmelaget under 13–14, men en strålende forsvarsjobb i annenomgang sørget for seier 25–21.

– Dette er ikke en dag hvor vi sprudler, og får til alt. Men jeg synes det er veldig bra kjempet av jentene, sier Follo–trener Lars Abelsen.

SE ALLE bildene fra kampen her

Follo HK Damer slapp inn de to første målene i kampen, men etter fem minutter var lagene like langt på stillingen 3–3. Ti minutter ut i kampen var Follo foran på 6–4.

En opplagt Frida Haugland i Follo-målet var mye av grunnen til at hjemmelaget lå foran etter halvspilt førsteomgang. I den andre enden av banen fant Linn Lorentzen stadig vekk veien til nettmaskene.

Mye slurv

Bakover slet Follo stort med å stoppe Nordstrands Celina Inglingstad. Hun noterte seg for syv av Nordstrands åtte første mål.

Slurv fra Follo gjorde at Nordstrand tok ledelsen i kampen igjen, da de scoret 9–10-målet fra syvmeters-merket. Etter drøye 20 minutter valgte Follo-trener Lars Abelsen å legge ned timeout-kortet.

Follo gikk vekk fra sin offensive forsvarsformasjon, og la seg flatt.

Bomskuddene og de tekniske feilene fremover fortsatte. Tidvis viste Follo frem pent angrepsspill, og de fikk flere ganger rullet ut til kantene, uten at det alltid ga uttelling i målprotokollen.

– Vi kom ikke ordentlig i gang. Vi virket ikke 100 prosent på. Vi slet litt med å få til spillet vårt, og da blir vi straffet av et godt Nordstrand-lag, sier Abelsen.

En liten sluttspurt i den første omgangen, gjorde at Follo kun var ett mål bak, 13–14, til pause. I det som var en rotete omgang for Follo-jentene.

– 14 mål bakover i første omgang er for mye. Tema i pausen var at vi måtte bli mer nøye. Forsvaret var betraktelig bedre i annenomgang, sier Abelsen.

Tabell 2. divisjon, avd 1

LES MER om Follo HK Damer her

Stengte butikken

Etter fem spilte minutter av annenomgangen var Follo i føringen igjen , da Ida Ringlund Hansen satt inn 15–14 i ankomsten. Et skjerpet Follo-forsvar nektet Nordstrand scoring de første åtte minuttene av omgangen.

17 minutter ut i omgangen var Follo i ledelsen 20–19.

Kort tid etter la Abelsen om til 5-1 i forsvar igjen. Da stengte Follo butikken. Et pottetett forsvar gjorde at Frida Haugland i Follo-buret, enkelt kunne plukke det lille som kom forbi forsvaret.

Follo vant til slutt 25–21, etter å ha sluppet inn kun to mål de siste 13 minuttene.

– Det kommer mange slike kamper hvor du må jobbe hardt, og hvor tingene ikke vil gå av seg selv. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi jobber oss opp, og klarer å ta kommandoen, og de to poengene, sier Abelsen.

Follo HK Damer spiller sin neste kamp om to uker. Da møter de Vestli på bortebane.
 

Klikk deg tilbake til forsiden av ØB.no her