Gå til sidens hovedinnhold

Follo HK knuste ØIF Arendal

Artikkelen er over 7 år gammel

SKI: Follo HK var overlegne mot ØIF Arendal og vant 34-25 i Follotrykk Arena. En helt suveren Erik Horgen i Follo-buret, et godt forsvarsspill og et effektivt angrepsspill gjorde at rødtrøyene fikk en enkel dag på jobben mot bortelaget Arendal.

Follo er allerede klare for 1. divisjonsspill og hadde lite annet enn æren å spille for. Det så også ut til at det var langt enklere for laget å vinne når man for en gangs skyld ikke måtte. Follo-trener Frode Scheie mener forklaringen er en helt annen enn lave skuldre.

- I dag fikk jeg det jeg har savnet i hele år. I dag fikk jeg redninger. Når vi får det er vi ekstremt gode i fart og ankomst/kontra. Når vi har en redningsprosent på 50 som i dag er vi uslåelige, påstår han.

Se bildeserie her!

Follo-treneren har tidligere etterlyst at flere spillere melder seg på samtidig. I dag var han meget fornøyd med sitt kollektiv.

- Vi er briljante i vårt angrepsspill i dag og det er mange som er er på, men det er klart at det er lettere i en kamp som denne når du får målvakt/forsvar til å fungere sammen, sier Scheie og fortsetter:

- Dette er den håndballen vi ønsker å spille og som vi har inne.

Suverene Horgen

Erik Horgen kom inn midtveis i første omgang og var, bokstavelig talt, stor i buret. Veteranen står fortsatt for  Ski i 2. divisjon, men har blitt hentet inn på tampen av sesongen for å hjelpe Follo HK.

- Dette var moro for en gammel mann. På en skala fra 1 til 10 var dette tett oppunder 10-ern, innrømmer 46-åringen.

Superveteranen har følgende forklaring på hvordan han kan komme inn i Postenligaen og stenge buret.

-  Jeg står mye på rutine. Hurtigheten er ikke der, grunntreningen er i hvert fall ikke der, men jeg har tatt mange skudd gjennom mange år. Det er et eller annet som ligger i mønsteret spillere beveger seg på som gjør at jeg får en del redninger. Jeg står mer stillestående og på skudd og bevegelser. Jeg må bruke de fordelene jeg har. Jeg kan jo ikke stå som en unggutt lenger, man må tilpasse evnene etterhvert, sier han.

Follo-treneren var mektig imponert over sin kretslagskollega fra 1984 (!).

- Det er jo helt fenomenalt og nesten litt vilt at en som nesten er 50 år kan komme inn i Postenligaen og stenge mot et lag som har vært gode i det siste.  Hans evne er akkurat den samme nå som den gangen. Stå, vente, være rolig. God til å plassere seg, og til å lese spillet. De beste keeperne gjør det enkelt, sier Scheie.

Kveldens toppscorer for rødtrøyene med sine elleve, Magnus Søndenå, var også i nesegrus beundring.

- Jeg har ikke vært borti noe lignende. Det er ikke flaks heller, han har jo gjort slik på trening også, så det er moro, sier han.

- Litt trist

Follo-veteran Benjamin Nordby har vært med på opprykk og nå også nedrykk med Follo HK. Linjespilleren syntes det var moro å spille en kamp der det endelig løsnet for laget, men hadde blandede følelser.

-  Det var gøy, men også litt trist. Vi vet at dette er det som bor i laget, men allikevel rykker ned, sier han og fortsetter:

- Det var hyggelig at det kom noen og heiet på oss. Vi skyldte publikum en slik kamp, sier Benjamin Nordby.

Følg kampen, kast for kast her

Målfattig start

Follo startet med Kristian Sæverås i buret og han vartet opp med en lang serie redninger i starten av kampen. Det tok hele seks og et halvt minutt før bortelaget ØIF Arendal fikk lurt ballen bak det unge keepertalentet. Follo på sin side var ikke noe fyrverkeri i angrep og det stod kun 2-1 etter syv minutters spill.

Arendal fant etterhvert åpningene i Follo-forsvaret  og lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen. Halvspilt stod det 7-6 til Follo. Så kom veterankeeper Erik Horgen inn og stengte buret. 46-åringen tok de tre første ballene og Follo utnyttet det i andre enden av banen. Follo stod godt bakover fem minutter senere kunne Magnus Søndenå kontre inn både 11-8 og 12-8.

Horgen fortsatte å storspille og når han valgte å sette seg på benken ved en syvmeter gikk Håvard Åsheim like godt inn og tok den. Follo hadde virkelig flyt og kunne gå til pause med men femmålsledelse på 15-10.

Magnus Jøndal fikk en smell i hodet  midtveis i omgangen og måtte sette seg på benken. Tomas B. Johansen kom inn til sin debut i Postenligaen da kom inn og erstattet venstrekanten.

Effektivt angrepsspill

Arendal viste at de ikke hadde gitt opp håpet om å ta med seg, for dem, to viktige poeng fra Follotrykk Arena. Allerede etter tre minutters spill i annen omgang hadde de satt inn tre baller uten at Follo hadde fått summet seg.

Men i dag var Follo et langt bedre håndballag enn ØIF Arendal. Angrepsspillet var effektivt og særlig Magnus Søndenå og Vasja Furlan var strålende forover. I andre enden av banen fortsatte Erik Horgen å storspille.

Joakim Patriksson var igjen usedvanlig rolig på målscorerfronten, men hadde tre vakre innspill til strek på rad som resulterte i to mål og en syvmeter.

Det var liten tvil om hvor seieren skulle havne da Magnus Søndenå hamret inn et underarmsskudd til 25-17.

Follo tok ikke foten av gasspedalen og fortsatte å kjøre over bortelaget. Det endte til slutt med en 34-25 og en etterlengtet opptur for rødtrøyene. 

Kommentarer til denne saken