LANGHUS: Follo HK fikk sin revansje etter cup-exiten mot Falk da de vant 27-21 over laget fra Horten søndag kveld. Rødtrøyene var i føringen med 11-9 til pause, men en imponerende annen omgang sørget for en solid seier mot en av de andre opprykkskandidatene.

SE FLERE bilder fra kampen her

Banens fremste aktør var utvilsomt Follos brasilianske keeper Leonardo. Han var i det umulige hjørnet og hadde en redningsprosent på over femti.

– Han var fantastisk i dag. Jeg er veldig glad for at han er i form, sier Follo-trener Valter Perisa.

– For det var ikke noen tvil om at dere vant målvaktsduellen i dag?

– Nei, men jeg synes vi var best i alle spillets faser, sier Follo-treneren.

Han skrøt av eget lag.

– Jeg synes vi spilte en veldig god kamp. Vi har fortsatt stigning. Vi fullførte og vi var et bedre lag enn Falk Horten i dag, sier han.

Burvokteren selv hadde følgende forklaring på hvorfor laget vant mot Falk.

– Vi hadde et sterkt forsvar og var hurtige i kontrafasen, sier han.

– ..og godt målvaktspill?

– Vel, takk, sier Leonardo.

LES mer om Follo HK her

Punkterte kampen.

Rødtrøyene punkterte kampen tidlig i andre omgang, og var foran med syv allerede etter ti minutter. Da var veien tilbake lang for gjestene fra Horten.

– De fikk dårlig tid og skjøt på et par, tre dårlige sjanser slik at vi kunne komme på kontringer. Da får vi også anledning til å roe litt ned, bygge angrep og bruke tid, forklarer han.

Perisa sto i nesten femti minutter med mange av de samme spillerne. Det var ikke utelukkende et tegn på at dette var en viktig kamp å vinne.

Både ja og nei. Jeg vil la spillere som spiller bra spille videre. Jeg bytter ikke bare for å bytte. Vi hadde en fem, seks måls ledelse mot slutten og da ville jeg gi de som satt på benken litt spilletid for å få dem til å komme i gang, sier Valter Perisa.

Jevnt innledningsvis

Follo gikk til pause med en 11-9-ledelse mot gjestene fra Horten. Lagene fulgte hverandre tett innledningsvis. Follo spilte godt og tøft i forsvar og bortelagets fire første mål ble satt inn av Simen  Heyerdahl fra syvmeter. Det tok hele 13 minutter før

Falk Horten satte inn sitt første spillemål og gikk opp i ledelsen med 5-4.

På stillingen 7-7 tok Follo-trener Valter Perisa en timeout og må ha sagt noe smart, for rødtrøyene gikk rett opp i 9-7. Hjemmelaget truet med å stikke av, mest grunnet en meget god Leonardo i Follo-buret. Men

Follo sløste fremover og kastet bort mange muligheter til å gå opp i en solid ledelse. Faktisk klarte ingen av lagene å sette inn noen baller de siste fem minuttene av første omgang.

Espen Røhmer var meget toneangivende for Follo de første tredve med sine fem scoringer, i tillegg til å svinge med dirigentpinnen.

Strålende 2. omgang

I annen omgang reiste hjemmelaget rett fra Falk Horten. Leonardo startet der han slapp, med å redde baller. Forsvarsspillet var god kampen igjennom. I andre enden begynte det å fungere bedre for Follo.

Aksel Horgen og Stian Gabrielsen sørget for seks scoringer de første ti minuttene og med ett ledet rødtrøyene med 18-11. Ti minutter før slutt var de foran med 23-16 og Follo-trener Valter Perisa, som hadde rullert svært lite på laget tok seg råd til å gjøre mange bytter.

Det endte til slutt med en meget komfortabel 27-21-seier etter en svært solid oppvisning de siste tredve.

Follos femte strake seier var et faktum.

– Deilig

– Det er forsvaret vårt som gjør kampen i dag. Vi får mye mer flyt fremover i andre omgang, da løsner det for oss, sier Espen Røhmer, som også var fornøyd med publikumsfremmøtet.

714 hadde møtt frem for å overvære oppgjøret mellom de to lagene som rykket ned fra eliten i fjor.

– Det er godt å vinne på hjemmebane foran det publikummet som kommer, det er deilig å se, sier han.