Gå til sidens hovedinnhold

Follo-jentene slo knallhardt tilbake

Artikkelen er over 6 år gammel

LANGHUS: Follo HK Damer vant 28-21 hjemme mot LFH09 søndag ettermiddag. Dermed kom Follo-jentene tilbake på vinnersporet igjen etter det sure tapet mot Vestli (22-25) forrige helg.

Rødtrøyene tok føringen fra start av og var tre, fire og fem mål foran gjennom hele første omgang. Ledelsen var aldri i fare de siste 30 minuttene, og seieren ble til slutt svært så komfortabel.

SE FLERE bilder fra kampen her

SE ENDA FLERE bilder fra kampen

– LFH09 er et bra lag med mye trøkk og kapasitet. De utfordret oss skikkelig, og vi måtte jobbe knallhardt for seieren, sier trener Lars Abelsen.

– Det var viktig for oss at vi klarte å løfte oss etter det som må sies å ha vært bunn-notering i forrige serierunde. Dette var absolutt godkjent av oss og det var mye positivt å hente, fortsetter Abelsen.

Kom seg utover omgangen

Hjemmelaget ble bedre og bedre bakover i løpet av omgangen. Både det etablerte forsvarsspillet og returløpene satt etterhvert skikkelig, noe som gjorde at rødtrøyene kunne gå til pause med solide 15-10.

– Da var vi tilbake på det nivået vi skal være på, sier Follo-treneren.

I annen omgang holdt Follo-damene trykket oppe og slapp ikke bortelaget innpå.

Det endte med en svært komfortabel syv-målsseier.

– Tilfører spisskompetanse

Nykommer Maria Kongsli har vært lenge ute med skade. Kveldens kamp var henne første skikkelige kampgjennomkjøring på lang tid. Det gledet Abelsen.

– Hun tok vare på spilletiden og gjorde mye bra. Jeg vil si at hun nesten er fullt ut restituert etter skaden. Hun tilfører laget spisskompetanse med skuddkraft og rutine, sier han.

Men Abelsen var ikke ferdig med å rose spillerne.

– Alt i alt var det mange spillere som leverte bra og som løftet seg ettter forrige ukes kamp. Frida Haugland i mål har en fin annen omgang med en redningsprosent på femti. Ida (Ringlund Hansen) fikk bestemannspremien og var bra. Det samme var Andrea Fossli og Celine Hagen.

LES MER om Follo HK Damer her

Møter topplaget

Neste søndag får Follo HK Damer en skikkelig utfordring når de reiser til Sarpsborg for møtet med topplaget Sarpsborgalliansen.

SE tabellen i 2. divisjon her

– Nå gjelder det å fortsette og vi føler at vi har en del å gå på. Det er en veldig tøff bortekamp mot Sarpsborg som venter, men vi skal jobbe godt hele uken for å forberede oss til den, sier Lars Abelsen.