LANGHUS: Follo HK røk ut av cupens 3. runde etter å ha tapt 24–34 for Falk i Follo Trykk Arena søndag kveld.Follo HK slo Romsås 11–39 i forrige runde, mens Falk hadde tatt seg til 3. runde på bekostning av annendivisjonslaget Tjølling etter seier 22–28.

– Falk var gode i dag, spesielt i midtsektor. De fortjente å vinne, sier Follo-trener Valter Perisa.

Hjemmelaget gikk tidlig opp i 2–0, og var i ledelsen i ti minutter, frem til Falk utlignet til 5–5 på straffe. Etter 20 spilte minutter hadde Falk opparbeidet seg en tremålsledelse, og lå foran 7–10.

Follo startet i 3-2-1, men fikk problemer med bevegelige Falk-spillere. De slet også voldsomt med å stoppe Falks Adam Nyfjell på linja, som lagde elleve mål i kampen. Etter 23 minutter la rødtrøyene om til 6-0-forsvar, og to minutter senere utlignet de til 12–12.

Lagene gikk til pause med en 13–15-ledelse til bortelaget. Espen Røhmer spilte en solid førsteomgang, og satt inn åtte av Follos mål den første halvtimen.

BILDESERIE: Follo HK–Falk Horten 24–34

LES MER om Follo HK her

Ble hektet av tidlig

Lagene var like langt på både 15–15 og 16–16. Men derfra sa det stopp for Follo-mannskapet. Det kladdet både bakover og fremover, og Follo slet fortsatt med å stoppe Falk med sitt 3-2-1-forsvar. Åtte strake Falk-mål sørget for 16–24 etter elleve minutter av annenomgang.

Etter halvspilt omgang var avstanden økt til ti mål.

Follos målvakt Leonardo Vial Tercariol har nok hatt bedre dager i buret, og lot frustrasjonen gå utover en Falk-spiller. I et forsøk på å få tak i ballen, dyttet han Falk-spilleren overende, og gjorde ikke oppgaven noe enklere for sine lagkamerater da han ble henvist til to minutters hvile på benken.

Kombinasjonen av frustrerte Follo-spillere, og røffe Falk-spillere førte til en amper stemning siste halvdel av kampen. Fem minutter før full tid var Follos Stein Olav Johannessen oppe med en hånd i ansiktet på en Falk-spiller. Dommeren blåste først etter at Falk-spillerne reagerte kraftig, og den unge bakspilleren ble vist det røde kortet.

Kantene lite involvert

– Lyspunktet for oss var at vi klarte å hente dem opp igjen på 12–12. I annenomgang ble det for mye spill én og én, og vi fikk ikke brettet ut spillet, sier Perisa.

Follo-treneren mener at de ikke kan skylde på slitne spillere.

– Jeg tror det er mer mentalt. Vi kunne punktert kampen, men istedenfor ødela vi for oss selv.

Dermed er Follo HK ute av cupen, mens Falk Horten avanserer til 4. runde. Neste oppgjør mellom de to lagene blir femte runde i 1. divisjon, 19. oktober i Follo Trykk Arena.

Klikk deg tilbake til forsiden av ØB.no her!