Gå til sidens hovedinnhold

Follo snudde kampen på syv minutter

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: Søndag kom syvendeplasserte Harstad på besøk til Ski stadion. Gjestene overrasket og tok ledelsen, men en snuopperasjon i andre omgang ledet av Fitim Azemi sørget for en 3-1-seier til hjemmelaget. Dermed opprettholdt Follo serieledelsen med ni poeng ned til Kjelsås. 

Allikevel var det Harstad som startet best på Ski stadion. Etter bare syv minutter spilt lagde Torstein Mjønner en klønete straffe. Den ekspederte Marcus Ingebrigtsen enkelt i mål. Scoringen vekket hjemmelaget som skapte flere store sjanser etterpå, men allikevel holdt Agnar Christensens menn på ledelsen til pause. 

Etter sidebytte snudde Follo kampen på syv minutter med to scoringer fra Fitim Azemi. Først på straffe etter at innbytter Fredrik Levorstad spilte frem spissen som ble felt i boksen og så etter et vakkert soloraid. Et kvarter senere punkterte Azemi kampen med sitt tredje etter å ha rundet keeper. 

Etter kampen var det en fornøyd storscorer som snakket med ØB.

- Alt i alt er jeg veldig fornøyd med å score tre mål og ta tre poeng, selv om jeg kanskje burde hatt et eller to til. 

Med hat-tricket mot Harstad har Azemi notert seg for 27 nettkjenninger denne sesongen, og er dermed toppscorer i landets tre øverste divisjoner. 22-åringen tror samspill har mye å si for suksessen foran mål.

- Det går mye på selvtillitt og ikke minst lagkameratene rundt. I fjor og året før har vi vært litt forskjellige folk, og nå har vi spilt sammen i en god stund og kjenner hverandre godt. Vi har trent sammen siden januar og når jeg går på løp inn i boks vet Jens eller Christian eller den som har ballen hvor jeg vil ha pasningen, og vanligvis får jeg den, forteller den hurtige spissen. 

Scoringsshowet Azemi har holdt i 2. divisjon avdeling 4 vil føre til at flere klubber kan ha Follos nummer syv på ønskelisten til neste sesong. Hovedpersonen selv vil ikke fokusere på hvor han spiller til neste år før sesongen er over. 

- Vi har fire kamper igjen så får vi se hva som skjer etter det, sier Azemi. 

Trener Hans-Erik Eriksen var like fornøyd som sin stjernespiss etter oppgjøret.

- Vi responderer perfekt med tanke på endringen vi gjør til pause, og scorer tre kjappe mål. Det var snakk om å slutte å tro og håpe og heller gå ut og gjøre. Vi vinner til syvende og sist svært fortjent, og det var kanskje ikke fortjent å ligge under til pause heller. Jeg er lykkellig over snuopperasjonen til gutta, sier 36-åringen. 

Innbytter Fredrik Levorstad var blant de som gjorde mest for å snu kampen etter å ha kommet inn for en noe usynlig Øystein Vestvatn. Eriksen var tilsvarende tilfreds med 20-åringen og hans innsats. 

- Levorstad er klok, offensiv og flink til å finne rom. Han har vært god i det siste og fortjente et langt innhopp. 

Etter dagens seier har Follo fortsatt en svært trygg ledelse i 2. divisjon avdeling 4 med ni poeng ned til andreplassen og fire runder igjen. Neste uke er det bortekamp mot fjerdeplass Eidsvold Turn. 

Vi fulgte kampen live under

90+2: Skogmo kommer på overlap, men banker ballen langt over mål. Like etter blåser dagens kampleder av, og Follo tar nok en seier. 

90: Follo er nære en fjerde scoring når Mjønner treffer tverrliggeren etter dødball. Returen blir blokkert og Harstad får klarert. 

89: Anders Lübeck kommer på mot slutten av kampen. 

83: Hat-trick-helt Fitim Azemi er forståelig nok kåret til banens beste av en lokal jury. Bare sekunder etter serverer han Ruud Tveter på åpent mål, men Langhus-gutten bestemmer seg for å finte keeperen, noe som ikke ender godt for Follos nummer 23. 

81: Follo-publikummet begynner å bli småleie av Korzica nå. Harstads nummer 11 skaffer nok et frispark i god posisjon ved å falle lett. Frisparket har Stensholt god kontroll på. 

79: Generell forvirring blant både Follo-spillere og fans rundt noen dommeravgjørelser i de siste minuttene. Først når Korzica faller i overkant teatralsk og senere på et par innkast. 

74: Follo kan kontre og Ruud Tveter er helt fri. Imidlertid slås ballen mot en presset Azemi, og det hele ebber ut i ingenting. 

72: Etter en strålende første halvdel av omgangen etter sidebytte er det et noe slurvete Follo vi ser nå. Både Stensholt og Skogmo har slåt dårlige pasninger i forsvar, men hittil har ikke Harstad klart å utnytte feilene. 

66: Og så sitter endelig hat-tricket! Azemi spurter fra Harstad-forsvaret og runder Mikkelsen. På åpent mål har toppscoreren i de tre øverste divisjonene få problemer med å sette inn sitt mål nummer 27 for sesongen. 

64: Harstad sliter med å håndtere Azemi nå. Med en mann i ryggen vender han opp og avslutter i samme bevegelse, men Mikkelsen er på og avverger scoring. 

62: Skogmo slår en stygg feilpasning i forsvar, og at Willassen sklir er det eneste som hindrer en god Harstad-sjanse. 

58: Der kunne Azemi fått hat-tricket! Spissen blir spilt gjennom alene med keeper, og det må en mesterredning fra Mikkelsen til for å hindre scoring. 

57: Allikevel er ikke gjestene ute av kampen enda. De gul- og sortstripede ruller opp et bra angrep, men Korzica sleiver avslutningen til side for mål. 

55: Basert på det Follo har levert etter pause er det en utrolig teamtalk Eriksen har levert i garderoben. 

52: For en snuopperasjon fra hjemmelaget! Azemi drar en herlig finte og setter fart mot keeper. Den første avslutningen blir blokkert og Harstad ser ut til å få klarert. Imidlertid hiver ligaens storscorer seg frem og setter inn returen. Syv minutter er spilt av andre omgang og Follo har snudd kampen. 

50: Gjestene svarer ved Windstad som er nære en scoring, men avslutningen fra kort hold går litt til side for mål. 

48: Straffe til Follo! Innbytter Levorstad spiller frem Azemi som blir tatt. Dommer unnlater å gi det røde kortet, selv om Azemi ble fratatt en åpenbar målsjanse. Straffen setter målkongen sikkert selv. 1-1! 

45: Som forventet gjøres det endringer umiddelbart. Fredrik Levorstad kommer på for det som var en nesten usynlig Øystein Vestvatn i kampens første omgang. 

Pause

45: Follo trykker og trykker, men Harstad forsvarer seg heroisk og holder på ledelsen til pause. Det har vært en frustrerende og uvant omgang for hjemmelaget, og det er ikke overraskende om Hans-Erik Eriksen gjør noen grep fra benken etter sidebytte.

43: Det er noe betegnende for omgangen når mannen med ligaens dødeligste frisparkfot banker ballen langt over mål. 

42: Frispark til Follo i svært god posisjon mot slutten av omgangen i det som utvilsomt er Patrik Karoliussen-territorium. 

39: Vestvatn får en god mulighet etter litt rot i boksen, men avslutningen er litt for nærme Mikkelsen.

36: Ruud Tveter krangler seg gjennom Harstad-forsvaret helt til han blir stobbet av Ingebrigtsen og Follo ser frustrerte ut. Det går mot en sjokkledelse til Harstad ved pause her. 

31: Follo er laget som kontrollerer kampen, selv om vi flere ganger ser et Harstad-lag som er svært dyktige til å kontre. Vertene er igjen heldige når Windstad slår en noe upresis pasning i den avgjørende fasen av angrepet. 

28: Rasch tar Jørgensen omtrent 20 meter fra mål, og blir belønnet med kampens første gule kort. Etter en duell med Azemi og Korzica har temperaturen steget et par hakk de siste minuttene. 

26: Harstad har levert en god kamp, samtidig som om det er smått utrolig at stillingen fortsatt er 1-0. Denne gangen er det Memishi som er nære med et skudd som går like over mål. 

24: Hele Ski stadion skriker etter offside på Willassen, men det kommer ikke. Follo er heldige når spissen forsøker å drible Mjønner heller enn å løpe mot mål selv. 

20: Igjen er det Folos nummer syv som skaper ting på Ski stadion. Spissen vinner ballen på midtbanen og finner Bwamy. Kenyaneren drar av Johansen og stormer inn i boksen. Der blir imidlertid Follo litt for fintspillende og Harstad får klarert. 

17: Azemi er svært nære utligningen når han runder Mikkelsen, men avslutningen fra skrå vinkel ender på nettaket.

15: Skogmo blir tatt nede ved cornerflaget, og får et korrekt frispark i god posisjon. Rasch hamrer det rett i muren. 

12: Det er mer og mer Follo-laget vi er vant med å se som spiller her nå. Ruud Tveter går forbi noen Harstad-forsvarere og finner Rasch foran mål. Sistnevntes avslutning er litt for svak, men utligningsmålet ligger i luften. 

10: Hjemmelaget har kommet seg etter målet til Harstad. Denne gangen er det Bwamy som er nære utligningen med et skudd fra 20 meter. 

8: Follo prøver umiddelbart å slå tilbake. Et bra angrep ender med at Memishi får muligheten rett innenfor 16-meteren. Venstrebackens skudd går en meter over mål. 

6: Gjestene har startet kampen strålende og får et korrekt straffespark etter en klønete takling fra Mjønner på Kjelseth. Ingebrigtsen sender Stensholt enkelt i feil hjørne og gjestene fra Troms tar ledelsen. 

4: David Johansen får kampens første store sjanse alene med Stensholt etter et bra Harstad-angrep. Skuddet går rett på målvakten og Follo får kontroll. 

2: Harstad ser ut til å få en bra kontringsmulighet, men i siste sekund setter Mjønner inn en strålende takling. 

1: Follo starter med ballen på Ski stadion og går rett i angrep. Dette blir fort kjenningsmelodien for dagens kamp om Follo fortsetter i samme spor som oppgjørene mot Lørenskog og Mo.