Gå til sidens hovedinnhold

Follo vant knapt mot Eidsvold TF

Artikkelen er over 6 år gammel

EIDSVOLL: Lørdag ettermiddag møtte Follo fjerdeplass Eidsvold Turn i 2. divisjon avdeling 4 på Myhrer stadion. Kampen endte 1-0 etter scoring av Alexander Ruud Tveter. Med seieren mot Turn er Follo praktisk talt sikret spill i 1. divisjon fra neste sesong på grunn av overlegen målforskjell.

Matchvinner Ruud Tveter gliste bredt etter kampslutt.

- Vi fikk ikke til spillet vårt slik vi pleier. Da er det ekstra deilig å krige inn seieren og vinne 1-0, sier han.

SE FLERE bilder fra kampen her

Jevnt oppgjør

Kampen mot Turn ble tøffere enn det Follo er vant med i de siste ukene, og selv om bortelaget fort kunne hatt flere mål gjaldt det samme for Turn, som også hadde to i stengene og flere muligheter på nesten åpne mål. 

Det var en storfornøyd og lettet Hans-Erik Eriksen som pratet med ØB etter kampen. 

- Det var en veldig tung og vanskelig kamp som forventet. Det er et godt, hardtarbeidende og disiplinert hjemmelag som ville stikke kjepper i hjulene våre. Vi håndterer dette supert. Vi står fighten ut, scorer og slipper ikke inn selv. Også kan du jo si at måten vi holder nullen på er med marginene på vår side, sier Eriksen. 

At kampen var svært viktig for hans gutter var en annen grunn til at kampen var vanskelig.

- Du ser fra minutt en at dette er en kamp som betyr mye for oss. Vi tar ikke de beste beslutningene, og du ser jo at vi har gjort det mye bedre tidligere i år, men vi tar frem noe annet i oss, og at vi kan gjøre det skaper en god trygghet. 

Etter seieren mot Turn går det mot at Follo sikrer seg opprykket i neste ukes hjemmekamp mot Drøbak-Frogn, som i dag ble klare for nedrykk. Den kampen ser Eriksen frem til. 

- Utgangspunktet er bedre nå enn det var før kampen, og det var ikke så gærent da heller. Nå gleder vi oss vilt til å få Drøbak på besøk neste uke. 

Vi fulgte kampen live under 

90+2: Turn sender opp alle mann på siste dødball, og får en rekke enorme sjanser til å utligne. Til slutt blåser Tomas Skaret Halvorsen ballen over åpent mål for andre gang i kampen. Ikke lenge etter blåses kampen av og Follo tar et enormt steg mot spill i 1. divisjon til neste sesong. Stensholt slipper ut et seiersbrøl passende for anledningen. 

90: Follo setter inn nådestøtet mot slutten! Azemi er centimetere unna nettkjenning etter å ha tatt Turn-forsvaret med på løpetur, og like etter treffer Rasch stolpen. 

87: Turn får en corner mot slutten etter godt forsvarsspill fra Mjønner. Den blir slått dårlig og Skogmo klarerer upresset.

84: Karoliussen ser ut til å være i form igjen etter en trøkk for noen minutter siden. Midtbanegeneralen drar en frekk Zidane-finte og pådrar Vegard Knudsen et klart gult kort. Et kort han fort kunne ha hatt i omgangen før. 

83: Det har ikke vært de største sjansene til noen av lagene etter sidebytte. Allikevel må det sies at Follo har hatt god kontroll, og at det på ingen måte vil være en nevneverdig ufortjent seier. 

77: Halvor Raddum kommer på for å trygge ledelsen. Målscorer Ruud Tveter går ut. 

74: Skogmo kommer på en voldsom overlap, men blir avblåst for offside på vei gjennom. Follo-gutta er ikke veldig fornøyde med den avgjørelsen. 

70: Karoliussen lever litt farlig nå. Har allerede et gult kort og har laget noen frispark hittil i omgangen. 

68 Anders Særvold er borte og instruerer Lübeck og Hammer mens de varmer opp. 

66: Det tar noen minutter før Vestvatn får sin første innvolvering, men når den først kommer er den god. Follos nummer 10 drar av et par mann for så å bli lagt i bakken. På det påfølgende frisparket er Ruud Tveter nok en gang nære scoring. 

64: Eriksen gjør sitt første trekk for dagen med Vestvatn på for Levorstad. Også Turn bytter når Økland erstatter Solheim. 

61: Utrolig at Follo fortsatt leder! Stensholt gir en noe svak retur, og Mads Ingebrigtsen får en enorm sjanse fra 10 meter på nesten åpent mål. Turn-kapteinen avslutter håpløst stang ut. 

56: Det er et mer typisk dominerende Follo-lag vi ser nå. Først er Azemi svært nære sin 28. scoring for sesongen, og like etter prøver Skogmo seg etter en flott skuddfinte. 

54: 0-1. Follo tar ledelsen! Det har ikke vær en nevneverdig start på omgangen fra Eriksen & co, men få bryr seg om det nå. Ruud Tveter skjærer som så mange ganger før inn fra høyre og banker ballen i nærmeste hjørne med venstre. Midtgarden er bare nesten på den og bortelaget leder.  

51: Stensholt fanger akkurat ballen i siste øyeblikk med en Turn-angreper en halv meter unna. 

48: Skogmo fosser i angrep og fyrer av fra distanse. Forsøket er bra og Midtgarden må gi retur. Turn-forsvaret får klarert. 

47: Ruud Tveter blir tatt mens Folo kontrer. Karoliussen og Rasch forsøker en variant fra trening uten hell. 

46: Follo er frempå med en farlighet bare etter noen sekunder. Midtgarden glipper en corner fra Rasch, men Turn får såvidt klarert. 

Pause

45: Strålende Follo-kontring! Bwamy løper over nesten hele banen før han spiller frem Ruud Tveter. Burvokter Midtgarden klarer akkurat å redde laget sitt i siste liten. 

44: Edvardsen er frempå med nok et farlig frispark fra distanse. Skuddet endrer retning og går i stangen. Turn er svært nære der! 

43: Det er litt temperatur mellom lagene nå. Karoliussen er blant de som har brukt munnen mest og får gult. 

40: God mulighet for Mjønner etter dødball. Den opprinnelige corneren blir klarert, men Rasch banker ballen presist tilbake til Mjønner. Et par skostørrelser til der så er Follo i ledelsen. 

39: Follo sliter med å levere underholdning i angrep, så Van Tan tar ansvar med en akrobatisk brasseklarering. Forsvareren får fortjent applaus. 

36: Det skyter Robin Edvardsen like over mål! På ingen måte et dårlig forsk fra høyrebacken. 

35: Turn er inne i en god periode nå. Simonsen takler klønete foran egen boks og får et fortjent gult kort. Frispark i svært gunstig posisjon for vertene. 

32: Det er utrolig at Turn ikke scorer! Masse rot i Follo-boksen ender med at Thomas Halvorsen får sjansen på nokså åpent mål. Heldigvis for Follo klarer Torstein Mjønner å hive seg i veien og klarere. Like etter på den påfølgende corneren blokkerer samme mann et brassespark. 

29: Bwamy blir spilt gjennom i offside uten at linjedommeren ser det. Avslutningen er imidlertid svak, og Midtgarden får enkelt kontroll. 

24: Både Bwamy og Knudsen kunne fort hatt gult kort allerede. Kampens første kommer endelig når Ciise Aden Abshir feller Bwamy stygt. Follo får frispark i det som utvilsomt er Karoliussen-territorium. Allikevel tas det av Ruud Tveter, som treffer dårlig. 

22: Der burde Levorstad score! Ruud Tveter flikker han elegant gjennom og alene med keeper skyter Levorstad ballen godt over mål. Follos nummer åtte har vært i god form de siste ukene, og får en etterlengtet start i dag, men slike avslutninger hjelper lite for fornyet startplass.

19: Bwamy går småstygt inn i en takling og er heldig som unngår det gule kortet. Det samme gjelder Knudsen like etter. 

17: Turn får sine første sjanse for kampen med et skudd fra Edvardsen langt over mål. Levorstad jukset på markeringen i forkant, noe Stensholt høylydt, påpeker. 

15: Kampen har roet seg litt ned nå. Turn triller ball uten å skape noe særlig. 

12: Eriksens mannskap produserer sjanser på løpende bånd. Nå ved Bwamy som skyter en drøy meter over på en brukbar mulighet. 

10: Turn merker presset nå. Først klarer Midtgarden såvidt å stoppe et skudd fra Ruud Tveter, og like etter må det heroisk forsvarsspill til for å hindre Azemi-scoring. Follo virker sugne på å ta det store skrittet mot opprykk en seier vil være. 

8: Kampens første virkelige sjanse går til bortelaget! Karoliussen slår en Pirlo-aktig 30-meterspasning, og Memishi er alene gjennom fra skrå vinkel. Avslutningen fra 15 meter går like utenfor mål. 

6: Farlig Follo-kontring etter dødball! En susende takling fra Van Tran på Ruud Tveter redder hjemmelaget. Sistnevnte ble noe avslørt på manglende tempo.

5: Follo slurver i angrep og Turn kan kontre. Simonsen og Mjønner rydder opp. 

2: Follo er ikke langt unna kampens første sjanse etter bare noen minutter spilt. Ruud Tveter får ballen fra Azemi i farlig posisjon, men den tidligere Fredrikstad-spillerens pasning mot Skogmo blir brutt i siste liten.

1: Vertene tar avspark og kampen er i gang på Myhrer stadion. Followers er med og lager stemning.