Gå til sidens hovedinnhold

Haslum løp Follo i senk

Artikkelen er over 8 år gammel

NADDERUD: Follo tapte 33-26 mot Haslum i kveldens kamp i Postenligaen. Follo lå under hele 18-9 til pause, men gode siste 20 minutter gjorde at Follo gjenreiste noe av æren ved å vinne andre omgang, men Haslums ledelse var for stor og Follo var aldri nærmere enn seks mål bak Bærumslaget.

ØB.no oppdaterer saken!

Kampen kunne du følge kast for kast her (ekstern lenke).Magnus Søndenå var toneangivende for Follo HK med sine 8 scoringer.

– Det er først når vi har tapt kampen vi er gode, da gnistrer det av oss, men det er alt for sent, sier Søndenå.

Follo klarte ikke å stå imot Haslum. Frode Scheie påpekte før kampen at nøkkelen lå i klokt og disiplinert angrepsspill for å unngå at Haslum kunne utnytte en av sine største styrker - kontringene. Så skjedde nettopp det Follo-treneren fryktet. Follo bommet på sine skuddmuligheter og ble løpt i senk av et et effektivt Haslum.

–  Vi blir straffet sinnsykt hardt av Haslum når vi skyter dårlig. De er kanskje norges beste kontringslag. Vi var godt forberedt, men vi klarte ikke å stå i mot, sier Magnus Søndenå.

LES MER om Follo HK

Keeperen i veien

Follo skjøt kanskje dårlig, men det var ikke for ingenting av Haslums unge keeper, Kristijan Jurisic, ble kåret til hjemmelagets beste. Om ikke stolpene var i veien, var 95-keeperen ofte det.

– Den store utfordringen i dag var keeperen deres. Han er banens beste og leverer fantastisk, sier Follo HK-trener Frode Scheie og fortsetter:

– Haslum er gode, målvakten står en brilliant kamp. Erlend Mamelund er også god, men jeg synes vi gjør de for gode. Vi er litt for udisiplinerte.

Follo-treneren var fornøyd med Follos gode periode, men påpeker at det er mye arbeid som gjenstår med Follo HK.

Vi har fortsatt de svakhetene vi har. Når vi spiller kollektivt, får litt redninger og får løpt er vi bra, men vi er nødt til å komme mer sammen som et lag. Jeg tror fortsatt at vi kommer til å bli bedre, sier han.

Scheie var fornøyd med målvaktene sine, som tidvis fikk liten hjelp. Både Konstantin Madert, Håvard Åsheim og ikke minst debuterende Kristian Sæverås var på banen.

Keeperen våre kommer ganske greit ut av det i forhold til hjelpen de får. Så er det moro å få en 17 åring på banen de siste 10 minuttene, sier han.

Stoppet ikke Mamelund

Lagene fulgte hverandre tett de første 12-13 minuttene av kampen, men Haslum var hele tiden i føringen i målprotokollen. Follo var oppe på 4-4 etter 11 minutter, men derfra og ut ble det tøft for Frode Scheies menn. Perioden herfra og frem til pause vant hjemmelaget hele 14-5.

Det stokket seg for Follo i angrepsspillet. Det utnyttet Haslum som kontret inn mål etter bortelagets gjentatte bomming. Etter 20 minutter var Follo fem mål bak på 10-5 og da pausesignalet lød lyste 18-9 fra tavlen. Follo slet også med Erlend Mamelund i etablert angrep. Landslagsveteranen banket inn seks baller bak Konstantin Madert. To av disse fra syvmeteren.

Vi blir enige før kampen om at vi skal stoppe Mamelund, så er det han som scorer fire av de fem første målene, sukker Søndenå.

Fortsatte som første avsluttet

Andre omgang fortsatte der første avsluttet. Follo bommet i angrep og det tok nesten 7 minutter før Follo tegnet seg på scoringslisten. Etter 10 minutters spill sto det 24-11 til hjemmelaget.

Vi ble enige om å gjøre det beste ut av det i pausen. Så starter vi like dårlig, men så er det som om vi plutselig hører hva Frode Scheie sier, men det må jo skje mye før. Når dommeren blåser av kampen må vi være der med èn gang, sier høyrekanten.

For Follo våknet med ett skikkelig til liv, anført av Magnus Søndenå og Vasja Furlan som plutselig hamret inn mål. Sistnenvte satte inn fire vakre scoringer på rad og Søndenå satte inn seks for Follo, ett av disse på 7-meter. De siste 20 minuttene viste Follo hva de kunne, men da var nok kampen allerede tapt.

På slutten treffer vi jo med skuddene. Skulle ønske vi kunne startet tidligere, sier Søndenå.

Det endte til slutt med et 33-26 tap mot Haslum.
 

LES OGSÅ: – Vi har ingenting å tape

LES MER om Follo HK her

LES OGSÅ: Follo tapte i serieåpningen

Kommentarer til denne saken