Gå til sidens hovedinnhold

Klarte ikke å utnytte femti minutter med overtall

Artikkelen er over 6 år gammel

LANGHUS: Follo 2 spilte 27-27 mot Stabæk torsdag kveld. Laget ledet 16-11 til pause og spilte stort sett i overtall gjennom hele kampen da Stabæk kom til kampen med kun seks utespillere og fikk et rødt kort etter ti minutter. En sjeldent dårlig annen omgang av Follo-rekruttene gjorde at Stabæk til slutt kunne ta igjen rødtrøyene og det endte med poengdeling. Et svært unødvendig poengtap for Follo 2.Follo-trener Ken Marius Krabbe slet med å foklare hva som skjedde i annen omgang.

- Spør du meg så spør jeg deg. Vi ble enige om, eller jeg sa, at vi skulle kjøre tempo på alt som kunne kjøres tempo på. I stedet velger spillere å bruke energien på dommere og motspillere, samtidig som de ikke gidder å løpe etter, sier en svært misfornøyd Krabbe.

SE FLERE bilder fra kampen her

Han advarte før kampen at laget ikke måtte bli dratt ned på motstanderes tempo. Der lå Stabæks sjanse, og den fikk de muligheten til å gripe.

- De er jo rutinerte og drar ned tempo noe voldsomt, men vi må klare å spille vårt spill, sier Krabbe.

LES MER om Follo HK her

Fem i angrep

Isolert sett er 27-27 et veldig godt resultat mot et av topplagene i avdelingen. Et lag som der mange av spillere har eliteserieerfaring. Men. Stabæk kom til Follotrykk med kun seks utespillere, når attpåtil Thomas Rønning fikk et direkte rødt kort etter knappe ti minutter måtte de spille i undertall i de resterende femti minuttene. Rett nok var Kristoffer Kleven Moen på banen, men med korsbåndsskade sto han, bokstavelig talt, i forsvar. Rødtrøyene ledet også stort gjennom hele første omgang, men bortelaget knappet noe innpå og det sto 16-11 til pause.

Kollaps

De fleste i Follotrykk Arena så nok for seg at annen omgang skulle bli en ren transportetappe. Slik gikk det ikke. Anført av en særdeles opplagt Bård Egil Tobiassen knappet gjestene inn på forspranget jevnt og trutt. Follo-spillerne var synlig stresset og det florerte med tekniske feil fremover for rødtrøyene. Bakover på banen klarte de aldri å stoppe Tobiassen som hamret inn over halvparten av bortelagets scoringer med sine fjorten fulltreffere.

Med drøye fem minutter igjen å spille hadde Stabæk hentet inn forspranget. Follos toppscorer for kvelden, Christoffer Jakobsen, hadde muligheten til å sikre begge poengene på tampen, men Bård Kristiansen i Stabæk-buret fikk avverget.

Det endte til slutt med poengdeling mellom lagene etter en meget svak annen omgang av Follos rekrutter.

- For dårlig

Man kan kanskje forvente at Follo-trener Ken Marius Krabbe brukte utestemme inne i garderoben etter kampen, for han var svært skuffet over det flere av spillerne leverte på parketten.

- Jeg forventer at spillere som trener med et 1. divisjonslag hver dag kommer hit og leverer. Det gjorde de ikke og det synes jeg er alt for dårlig. Det er enkelte som virkelig bør gå i seg selv, sier han.

Det mest positive Follo-treneren kunne peke på var at laget tross alt ikke tapte.

- Vi trenger de poengene vi kan få, dessuten kan det jo egentlig bare gå én vei etter dette, sier han.
 

Kommentarer til denne saken