Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn kastet bort poengsjansene

Artikkelen er over 6 år gammel

SOFIEMYR: Kolbotn tapte det viktige oppgjøret mot Fjellhammer onsdag kveld. Det endte med 23-26 i Sofiemyrhallen. Det sto 11-11 ved pause, men Kolbotn kastet bort sine poengsjanser med alt annet enn finjusterte kastarmer forover på banen.


 

- Vi slet hele veien og det gikk trått i angrep. Det virker som om vi ikke kjenner hverandre forover, da blir det tungt. Publikum var gode og hjalp oss mye, men det holdt ikke helt, sier Thomas Søgaard.

Lysluggen var Kolbotns beste spiller mot Fjellhammer, og var hjemmelagets toppscorer med sine syv mål.

- Det kladdet mye for oss fremover, og det var lite rytme, sier Kolbotn-trener André Kolstad.

Hjemmelaget var i føringen kun et par-tre ganger i løpet av kampen, senest seks minutter ut i annen omgang, da Martin Juul satte inn 15-14. Etter det gikk Fjellhammer opp på siden og forbi, og ledet med to, tre mål ut kampen. Det endte med et tremålstap for vertene.

- Fjellhammer var bedre på samtlige posisjoner i dag, de ville det litt ekstra, påpeker Kolstad.

Se hele intervjuet med Kolbotn-treneren i toppen av artikkelen.

- Ikke stress

Kolbotn-keeper Lars Erik Sørli måtte stå bak sitt angripende lag og se bom etter bom.

- Er det dere som spiller svakt, eller er det Fjellhammers fortjeneste?

- Det er litt marginer. Vi har nye konstellasjoner, men vi er heller ikke helt skjerpet nok. Så har Fjellhammer et hardt forsvar som gir den lille dytten i kroppen som gjør at man bommer, forklarer Kolbotn-keeper Lars Erik Sørli.

- Blir det stress for å få poeng på blokka nå?

- Nei. Vi vet at vi skal kjempe for å overleve. Ok, så tapte vi denne, men så får vi overraske i en annen kamp, så har vi tatt igjen de to poengene. Dette er ikke noe å stresse med, vi skal jobbe videre og sette laget enda bedre, fortsetter han.

Nervøst

Begge lag sto med null poeng etter to kamper og det var åpenbart at dette var en viktig kamp for begge, for det så ut til å være to nervøse og avventende lag som entret parketten i Sofiemyrhallen, men det var gjestene som kom aller best i gang.

Joachim Østerås debuterte for Kolbotn og pådro seg to to-minuttere tidlig i kampen. Etter drøye ti minutter viste han dog frem en mer enn habil skuddarm da han hamret inn 4-5. I neste angrep satte Halvard Martin Lunde inn 5-5 og det var igjen full kontakt.

Fjellhammer kom seg foran i målprotokollen igjen, og ti minutter senere sto det 9-6 til gjestene. Så fikk hjemmelaget mer skikk på forsvarsspillet, og en meget opplagt Thomas Søgaard dunket inn 8-9 og så utligningen til 9-9 på en vakker underarm. Da lagene gikk til pausehvilen var det 11-11.

Søgaard god

Kolbotns klart beste spiller mot Fjellhammer, Thomas Søgaard, fortsatte der han slapp i første omgang og dunket inn 12-11 etter få sekunder av annen omgang, og noen minutter senere vartet han opp med en himmelsk underarm til 14-14.

Det så lovende ut da Martin Juul sendte hjemmelaget i føringen med 15-14, men derfra og ut skulle det kladde for Kolbotn.

Fjellhammer var heller ikke noe fyrverkeri i angrep. Det, kombinert med et tidvis fungerende forsvarsspill, og en habil Lars Erik Sørli mellom Kolbotn-stengene, gjorde at de hvite og blå hadde kontakt hele veien, men de klarte ikke å utnytte det.  For fremover på banen smalt det titt og ofte i plankene bak og over Fjellhammer-buret, og laget var direkte svake i ankomstfasen.

De kom seg aldri nærmere enn to mål bak, og det endte med et 26-23 tap mot gjestene fra Fjellhammer. Kolbotns tredje strake tap i årets serie var et faktum.

- Annen intensitet

Debutant Joachim Østerås viste i små glimt at han kan bli verdifull for Kolbotn utover i sesongen, men trenger tid på å finne kampformen. Høyrebacken måtte hvile langt mer enn han håpet i dagens kamp.

- Jeg ble fort sliten og tung i beina. Jeg må ha mer trening i kroppen. Det er noe annet å spille kamp, det er en helt annen intensitet enn på trening. Jeg fryktet at dette kunne skje, men håpet at jeg kunne være med å bidra litt mer. Det får komme siden, sier han.


 

Kommentarer til denne saken