Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn sjanseløse mot serielederen

Artikkelen er over 6 år gammel

SOFIEMYR: Kolbotn tapte hele 39-18 mot serieleder Kolstad hjemme i Sofiemyrhallen lørdag ettermiddag.Det sto 18-6 til pause. Kolbotn brukte nesten halve omgangen før de klarte å sette inn sin første scoring. De hvite og blå hadde seksten skuddbom, ni tekniske feil fremover og fire redninger i første omgang. Da blir det svært vanskelig å vinne håndballkamper, og helt umulig mot et så godt lag som Kolstad.

Selv om Kolbotn var langt bedre fremover i annen omgang endte det med et stort 39-18-tap.

SE FLERE bilder fra kampen her

Vi klarte oss greit forsvarsmessig i starten, men vi slet fremover og ble straffet for det igjennom hele kampen. De var bedre enn oss i alle spillets faser, sier Kolbotn-trener André Kolstad.

Vi skyter keeperen deres opp i verdensklasse i starten. Da havner vi på etterskudd med en gang, og da brer usikkerheten seg i hele laget, sier Joachim Østerås.

Høyrebacken synes laget i det minste viste vilje i annen omgang.

Det ble mye bom og feil da også. Mot St.Hallvard knakk vi helt sammen, men i dag  viser vi i hvert fall at vi vil, sier han.

Østerås var mestscorende for Kolbotn med sine fire, og viste tegn på at kampformen er i ferd med å returnere.

Jeg kjenner at kroppen begynner å bli lettere. Det er deilig at det går fremover. Jeg er et stykke unna toppformen, men det er gøy å kunne være med å bidra litt, sier han.

LES MER om Kolbotn her

SE tabellen i 1. divisjon her
 

Trått fremover

Kolbotn fikk en fryktelig skjev start mot Kolstad hjemme i Sofiemyrhallen. Allerede etter ti minutter måtte Kolbotn-trener André Kolstad legge det grønne timeout-kortet i sekretariatet og ta en prat med sine spillere.

Da sto det 0-4 på lystavlen.

Det tok tolv minutter før de klarte å overliste Goran Rajkovic i bortelagets bur da Halvard Martin Lunde kontret inn en scoring. Kolbotn fikk det til å fungere bakover på banen, og Kolstad var innen rekkevidde på 1-5. Men verre skulle det bli. Hjemmelagets forsvar begynte å slå sprekker og hverken Lars Erik Sørli eller Kristan Surén, som kom inn i hjemmelagets mål, klarte å stoppe særlig mange av de mange skuddene som kom.

Til pause sto det hele 18-6 til bortelaget.

Surén våknet

I annen omgang viste Kolbotn at det ikke skulle stå på innsatsen. Kristian Surén leverte en god omgang og hadde et solid antall redninger, og forover på banen var hjemmelaget flere hakk bedre enn i de første tredve og satte inn dobbelt så mange som de gjorde i første omgang.

Men de kjempet mot overmakten, for selv om nevnte Surén var lagets beste i annen omgang klarte Kolstad å sette 21 baller bak ham og kunne til slutt gå i garderoben med en overlegen 39-18-seier.

Divisjonsforskjell

Kolbotn gikk dermed på sitt andre strake stortap. I forrige serierunde røk de med 37-20 mot St.Hallvard og i kveld tapte de med 21 mål mot en av de største opprykksfavorittene, Kolstad. Det var rett og slett divisjonsforskjell mellom lagene. Kolbotn-treneren er ikke veldig skremt av avstanden mellom topp og bunn i divisjonen.

Jeg hadde selvølgelig håpet at vi skulle være nærmere resultatmessig enn det vi har vært i de to siste kampene, men når man er et nyopprykket lag og får marginene imot hele tiden er der vanskelig å holde det oppe og fokusere på de rette tingene. Slik har det vært i de to siste kampene for oss, men det som er fint med håndball er at det fort kan snu, sier han.