Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn vant kampen de måtte vinne

Artikkelen er over 6 år gammel

SOFIEMYR: Kolbotn beseiret Kristiansund med 30-24 hjemme i Sofiemyrhallen søndag kveld. De hvite og blå ledet 14-13 til pause, men tok til slutt en relativt komfortabel seier i det svært viktige bunnoppgjøret. André Kolstads mannskap tok dermed sin andre strake seier og ligger nå kun ett poeng bak Fjellhammer over streken.

Kolbotn ledet stort sett gjennom hele kampen, men med fem minutter igjen å spille var Kristiansund kun to mål bak på 25-23.

– Jeg følte ganske tidlig at vi hadde denne kampen, vi slapp dem litt unødvendig innpå oss, men jeg visste vi var mer enn gode nok til å dra unna, sier Kolbotn-trener André Kolstad.

SE FLERE bilder fra oppgjøret her

Heller ikke Kolbotns toppscorer for dagen, Martin Juul, lot seg stresse.

– Jeg tenkte at vi fortsatt hadde kontroll. Jeg synes vi stoppet veldig mange av deres angrep, men de fikk et par, tre litt heldige mål som gjorde at det så ut som det var kamp, sier Juul.

Kolbotn var intet fyrverkeri i etablert angrep, men et meget godt forsvarsspill var nøkkelen for Kolbotn. Da kommer også de enkle scoringene fremover.

– De er de man må få for å vinne kamper, ellers må man score 25 pluss i etablert, og det er vanskelig, påpeker linjespilleren.

LES MER om Kolbotn her

Stolpe inn, stolpe ut

Etter jevne første ti minutter stod det 5-4 til Kolbotn. Så giret de hvite og blå om og reiste fra gjestene fra Kristiansund. Etter tyve minutter sto  det 12-6 og det så ut som om dette skulle bli meget grei skuring. Så begynte det å stokke seg for hjemmelaget.

For hadde de hatt en periode med stolpe inn, var det nå stolpe ut, og det varte omgangen ut. Først fikk Henrik Petersen en tominutter og et drøyt minutt senere pådro Joachim Østerås seg det samme. Kolbotn klarte seg greit gjennom den perioden, og slapp kun inn en syvmeter, men forover var det mye bomming. Kristiansund kjempet seg tilbake i kampen, spiste opp det meste av hjemmelagets forsprang, og da signalet lød for de første tredve lyste det 14-13 fra tavlen og det var full kamp.

Godt forsvarsspill

Annen omgang startet med at Martin Juul fikk en tominutter. Kristiansund kom seg opp på siden på 15-15, men så våknet Kolbotn. Ti minutter ut i omgangen var de foran med fem på 20-15. Blant annet tegnet Kolbotn-keeper Lars Erik Sørli seg på scoringslisten. Bortelaget spilte et angrep med en ekstra spiller, på bekostning av egen keeper. En redning og et langt kast senere og Sørli kunne juble for scoring.

Kolbotn var tidvis litt slurvete fremover, men et meget godt forsvarsspill anført av en spillesugen trener, André Kolstad, sørget for at de holdt Kristiansund på en armlengdes avstand. Men bortelaget kom farlig nære. Fem minutter før slutt var de to mål bak på 25-23, men gjestene pådro seg et par to-minuttere som Kolbotn utnyttet, og da Halvard Lunde satte inn 26-23 like etterpå så det lyst ut. Kristiansund kom aldri nærmere, og Kolbotn kunne feire sin andre strake seier, og sin første for sesongen på egen parkett.

Se tabellen i 1. divisjon her