Gå til sidens hovedinnhold

Komfortabel seier over Elverum 2

Artikkelen er over 8 år gammel

LANGHUS: Follo 2 vant 32-26 over Elverum 2 i kveldens kamp i 2. divisjon. Follo-rekruttene hadde god kontroll på gjestene gjennom store deler av kampen, og ledet også 16-14 til pause.- Dette var rett og slett en veldig deilig seier. Vi står bra sammen i forsvar i dag. Det ble en liten revansj for semifinalen i G20 også, sier Henrik Bielenberg.

LES OGSÅ: Follo G20 kastet bort muligheten


Men det var ikke bare bakover Follo var gode. Fremover markerte spesielt Oskar Olafsson og Henrik Bielenberg seg skikkelig med sine totalt 19 scoringer. Bielenberg satte inn ni i første omgang alene og innrømmer at slike kamper gjør underverker for selvtilliten.

- Det å få gjøre litt som man vil i perioder har veldig mye å si, det er ingen tvil om det, sier høyrebacken, som har levert en rekke med gode kamper i 2. divisjon.

- Det er jo et par hakk under Postenliganivå, men det er moro. Jeg har lyst til å spille, så jeg må prøve å vise meg frem der jeg kan, sier han.

SE tabellen i 2. divisjon her (ekstern lenke)

Jevnt

Lagene fulgte hverandre tett i starten av kampen. Bortelaget ledet 7-4 etter ti minutter, men etter hvert tilrev Follo-rekruttene seg initiativet, uten at de klarte å riste Elverum av seg. Ved halvspilt omgang var rødtrøyene i føringen med 9-8. Ved pause ledet Follo 16-14 etter en omgang der Henrik Bielenberg var ustoppelig. Ni scoringer på de første tredve lar seg absolutt høre.

Godt forsvar

I annen omgang gikk rødtrøyene rett opp i 17-14, så fulgte en periode med straffebom og tekniske feil og bortelaget kom seg opp i 17-17, men derfra og ut viste Follo at de skulle ha begge poengene. Keeper Håvard Åsheim tok mye av det som kom bak et godt Follo-forsvar. Det var kun en meget god Mishels Liaba som holdt bortelaget på skuddhold, men det var ikke nok. Follo tok til slutt en meget komfortabel 32-26 seier.

- Voksent

Trener Lars Olsen var naturlig nok tilfreds etter kampen.

- Jeg er mest fornøyd med at vi spiller 2x30 minutter med rolig, fin og balansert håndball. Så gjør vi en kjempegod forsvarskamp, sier han.

Olsen lot spillerne selv styre angrepsspillet. Det gikk jo fint.

- Vi har kloke hoder utpå banen. Vi spiller rett og slett en voksen håndballkamp, sier treneren.

Elverums andrelag har ledet 2. divisjon gjennom store deler av høsten, men ligger med dagens tap tre poeng bak Kolbotn før julepausen.

- Elverum er gode, men det er vi også med det laget vi har nå. Det er to solide lag utpå banen i dag, sier Olsen.
 

LES MER om Follo HK her

Kommentarer til denne saken