LANGHUS: Follo HK tapte 22-26 mot Bodø hjemme i Follotrykk Arena. Rødtrøyene lå under med 8-13 til pause etter å ha gått en lang periode uten scoring i første omgang. Annen omgang startet godt for Follos del og de satte inn tre mål før Bodø fikk summet seg. Bortelaget klarte å holde Follo på en liten armlengdes avstand omgangen igjennom, og slapp aldri rødtrøyene nærmere enn to mål bak. Det endte med nok et tap for et Follo som nå ligger helt sist i Postenligaen.

– Vi trengte en seier i dag for å komme opp av sumpen, sier Follos bestemann Joakim Patriksson og fortsetter:

– Bodø har Postenligaens beste keeper, og det synes jeg han viser i førsteomgangen i dag.

For Joachim Christensen stengte buret helt i en 10-15 minutters periode. I samme periode gikk Bodø opp i en seksmåls-ledelse. Follo kom aldri skikkelig tilbake i kampen. For om ikke Christensen var i veien, gikk skuddene utenfor. Til siden eller over. Hjemmelaget så ut som om de var preget av stundens alvor.

– Man tenker jo på at man ligger utsatt til på tabellen. Noe må jo skje, eller så rykker vi jo ned. Vinner vi ikke neste mot Nøtterøy er det jo nesten kjørt, sier Patriksson.

For nå begynner det virkelig å brenne et blått lys for rødtrøyene. Laget ligger helt sist i Postenligaen. To poeng bak Falk Horten, fire poeng bak Nøtterøy som ligger på kvalifiseringsplassen og fem poeng bak Arendal. Kun fem poeng har laget klart å kapre på 15 kamper. Tap mot Nøtterøy på onsdag og veien opp ser fryktelig lang ut for Follo.

– Vi har jo sagt det omtrent hele sesongen, men det har jo ikke løsnet. Jeg tror faktisk at vi kommer til å ta mange poeng mot slutten av sesongen. Vi har spilt bra, men tapt med to-tre mål. Det avhenger av at vi kommer i gang med en seier, sier Patriksson.

Stengte buret

Follo og Bodø åpnet begge avventende og lagene fulgte hverandre tett. På stillingen 6-6 stengte Bodøs målvakt buret helt, i tillegg til at Follo gjorde sitt for å skyte han god. Det tok en 10-minutters periode før Follo fikk sin syvende scoring. I mellomtiden hadde Bodø satt inn 13. Follo var seks mål bak, men fikk redusert én gang og var fem mål bak til hvilen.

– Jeg synes ikke vi ser så preget ut. Vi spiller egentlig veldig bra, men vi brenner og brenner. Vi har flere hundreprosentsjanser som vi bommer på og de scorer kontra imot. For meg handler det om ferdigheter. Om å unngå å skyte det skuddet kjapt rett frem. Så blir det en påkjenning at vi ikke får de ballene, så tar vi det litt med oss, sier Follo-trener Frode Scheie.

Follo-treneren var ikke like fornøyd med forsvars- og målvaktspillet.

– Det har vært veldig mange i kamper i år der vi har vært langt unna når det gjelder keeperduellen. Det er ikke bra nok. Samtidig synes jeg ikke vi er gode nok èn mot èn i forsvar. Det jobber vi mye med, men der må det også være større respons, sier han.

Scheie mener alle må heve seg.

– Vi må prestere bedre. Det gjelder alle, også Terje (Gulbrandsen) og meg. Det handler om disponeringer, om forberedelser, treninger og tøffhet. Det gjelder også spillegrgruppa. Når vi har 32 bom som i dag, er det klart at hver og en kunne gjort det litt bedre.

God start

I annen omgang startet Follo meget godt og vant de første fem minuttene 3-0 og var i ryggen på Bodø med 11-13.

– Vi responderer fantastisk i annen omgang. De første kvarteret skyter vi veldig godt på Bodø-keeperen, sier Scheie.

Bodø våknet omsider og klarte å holde Follo på to og tre måls avstand. Rødtrøyene fortsatte å bomme og kastet bort et par gode overtallsmuligheter før Follo på sin side måtte slite i et par undertall. Follo kom aldri nærmere og det endte til slutt med nok et tap for Follo HK.

Onsdag er det duket for sesongens viktigste kamp.

– Hver kamp er ekstremt viktig for oss, vi måtte ha slått Nøtterøy uansett. Dessuten har vi Arendal hjemme som er en firepoengskamp. Men noe må skje, vi trenger å vinne kamper, vi trenger å få noen gode opplevelser, vi trenger å få den flyten, sier Scheie som minner om at det er mange poeng igjen å spille om:

– Vinner vi mot Nøtterøy er vi med igjen, sier Scheie.

Cucuz skadet

Follos nye keeper Milan Cucuz ble skadet under oppvarmingen i forkant av dagens kamp og måtte kaste inn håndkledet før kampen.

– Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men at han ikke spiller mot Nøtterøy er helt sikkert. Det er et slag i trynet for oss, sier Scheie.

Følg kamputviklingen i Follo HK - Bodø her

SE TABELLEN i Postenligaen her

LES MER om Follo HK her