NADDERUD: Follo HK fikk en tung vei til 3. runde i håndballcupen. Laget beseiret 2. divisjonslaget Stabæk med solide 27-18, men måtte i perioder bruke krefter mot 2. divisjonslaget.


Stabæk satser tungt på kommende sesong i dobbelt forstand. Klubben har hentet inn en rekke tidligere toppspillere som var med på å dominere norsk håndball for ti år siden og vel så det. Rutine hadde de også i massevis.

Høy alder

Gjennomsnittsalderen på laget som møtte Follo HK var 35 år, og kanskje like mange kilo i overvekt på de fleste spillerne.
Men denne tyngden var nok til å spille jevnt med eliteserielaget den første halvtimen.
Stabæk ledet da også 5–4 elleve minutter ut i kampen. Da slet Follo HK både i forsvar og angrep. Det var først etter at Henrik Sverdrup Flack noterte seg for sin første scoring, at Follo HK overtok ledelsen. Derfra og ut var det aldri noen tvil.

Som ventet

– Kampen ble egentlig som ventet, sa trener Jan-Ivar Lorentzen etter at avansementet fra 2. runde var klart.


– De sto lenge i forsvar og vi begynner etter hvert å slurve. det bedret seg litt i annen omgang, fortsatte han.


Etter halvspilt kamp ledet Follo HK med 11–8. Forsvaret var til tider brukbart, mens det gikk svært tungt i angrep. At et lag fra eliteserien kun scorer 11 mål i løpet av en omgang mot et lag fra 2.- divisjon, forteller også sitt.

Klart bedre

Etter sidebytte begynte «de aldrende herrer» fra Stabæk å bli slitne og Follo HK kom til med flere kontringer. Midtveis ut i annen omgang var likevel ikke ledelsen på mer enn fem mål.
Det var først etter at Henrik Bielenberg og Alexander Westby slapp til, at det ble virkelig fart over Follo HK. De nærmest løp Stabæk-spillerne i senk.