Follo HK spilte i kveld sin første kamp i Legea Cup mot Runar. Kampen endte til slutt 28–28 etter at lagene hadde hver sin omgang. Follo var best i første omgang og kunne gå til pausehvilen med en 17-13-ledelse. I andre omgang var Runar det beste laget og satte inn seks baller før Follo kom til hektene. Bortelaget fra Sandefjord ledet gjennom store deler av omgangen, men Follo kjempet seg inn i kampen igjen. Da sluttsignalet lød var lagene like langt.

Joakim Patriksson og Magnus Jøndal var mestscorende for Follo med sine fem scoringer.

– Fra brilliant til semmert

Som i tidligere treningskamper svingte det for Follo. Tidvis svinger det skikkelig av dem, i andre perioder går ting trått, og da særlig i angrepsspillet. Follo HK-trener Frode Scheie synes laget fremsto mer solid enn tidligere og at det ikke varierer så mye som det har gjort tidligere i oppkjøringen.

– Det varierer fra brilliant til semmert, vi har vel 15 tekniske feil i andre omgang, og nesten ingen i første. Slik sett svinger det, men det var allikevel mer stabilt i dag, mener han.

Runar gikk fra 17-13 til 17-19 de første åtte minuttene av andre omgang. Rødtrøyene kastet bort ballen i nesten hvert eneste angrep i den perioden. Det utnyttet laget fra Sandefjord.

– Vi gir det fra oss. Fire av de syv første de scorer i andre omgang er ankomstmål. Vi fomler bort ballen, blir for passive på mål og får for stor avstand, forklarer Scheie.

Follo HK fikk det til å stemme bedre i siste halvdel av hver omgang.

– Vi er tidvis meget solid angrepsmessig, så står vi godt defensivt det siste kvarteret, sier Scheie.

Runar ledet gjennom hele omgangen, men Follo kom tilbake og sikret et uavgjort-resultat. Follo-treneren mener det er stor forskjell på poengdeling og et ettmålstap.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi kommer tilbake i kampen. Da viser vi moral, sier han.

SE bilder fra kampen her

Generalprøve

Follo møter nettopp Runar i seriepremieren 11. september. Scheie er forsiktig optimist.

– Jeg ser et Runar-lag i dag som kommer til å ta mye poeng, det er et av topplagene, men det er også muligheter for oss til å ta poeng mot dem, sier han.

Legea Cup fortsetter lørdag og søndag med kamper mot Halden og Drammen på lørdag og Haslum på søndag.