FOLLO: Tirsdag morgen startet med en kombinasjon av snø, sludd og regn. På veiene er det til dels slafsete og mange steder glatt. Nedbøren fra mandag kveld og utover tirsdagen var varslet.

– Det er ventet temperaturer rundt null grader det kommende døgnet, ser det ut som. De blir nok liggende rundt null grader utover morgendagen, og nedbøren kan komme både som regn, sludd og snø litt i høyden, sa statsmeteorolog Elin Tronvold ved Meteorologisk institutt til ØB mandag ettermiddag.

LES OGSÅ: Pass opp for slike hull i Ski

Denne twittermeldingen er lagt ut tirsdag:


Tålmodighet

Mesteparten av nedbøren er riktig nok ventet på vestsiden av Oslofjorden.

– Men det blir litt nedbør utover morgendagen. Temperaturene synker utover onsdag, og det blir kaldere fremover. Akkurat tirsdag ligger det nok på pluss-siden.

Ifølge Yr.no er det også mer snø i vente fra tirsdag kveld til onsdag morgen.

Meteorologen legger ikke skjul på at været kan medføre utfordrende kjøreforhold med temperaturer rundt nullpunktet og sludd og regn som fryser på.

– Det er absolutt verdt å ta det med ro i trafikken, enten man kjører, reiser kollektivt eller til fots, påpeker hun og oppfordrer folk til å ha tålmodighet og gjerne ha broddene parat.

Yr.no melder om temperaturer nede i minus ti grader både fredag og lørdag, før det blir mildere igjen.

Flomvarsel

Flere steder må man i tillegg være forberedt på at det blir mye vann. I mossedistriktet er det nå flomvarsel ute på gult nivå, og for Haldenvassdraget er flomvarselet oppjustert til oransje nivå; et alvorlig nivå som forekommer sjelden.