Gå til sidens hovedinnhold

Kan flaggene få vaie på 17. mai?

Hei, ordfører - kan du fortelle meg litt om flagging i storkommunen vår?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har sett at budsjettet for flagging er så høyt at jeg nesten trodde at man kjøpte nye flagg for hver eneste gang.

I dag er det 1. mai, og jeg regner med at det vaier flotte, norske flagg fra alle kommunale stenger på arbeidernes festdag. Men hvordan blir det 17. mai? Speiderne skal bidra, og det koster kanskje ikke så mye? Ser kommunen seg i stand til å heise alle andre flagg, slik at dagen blir den festdagen den skal være? Det trengs, midt i en pandemi.

Kommunen så ikke behovet for å flagge på vår kommende dronnings fødselsdag. Hun heter Ingrid Alexandra. Man flagget også ganske begrenset for Kongen vår på hans fødselsdag. Dette er for meg ganske skammelig.

Det er noe som heter offisielle flaggdager, og da skal det flagges, uansett kommunale vedtak, synes jeg. Mine foreldre ville ikke ha flaggstang i hagen sin. Grunnen var at de mente at skulle de glemme en flaggdag, ville det kunne oppfattes som en hån mot hvem det nå måtte være, LO, Kongehuset eller naboens fødselsdag.

Jeg er spent på hva jeg skal få se 17. mai, når jeg kjører rundt i bilen min. For det skal jeg, siden vi dessverre ikke kan ha de glade togene, korpsene og hurra-ropene. Dagen er viktigere enn noensinne, og jeg vet 17. mai komitéen jobber iherdig med best mulige løsninger, selv om de nok blir digitale.

Neste år, derimot, blir det nok tidenes 17. mai i Nordre Follo, og det er sikkert mange som gleder seg allerede. La oss bare «drukne oss» i vaiende vakre norske flagg denne 17. maien, med nyutsprunget bjørkeløv og nydelige ville blomster i grønne grøftekanter.

Astrid Therese Aune, medlem i Høyre, Greverud

Kommentarer til denne saken