Berserk kickboksingklubb i Ski har fått vind i seilene

Nye lokaler: Berserk K-1 Kickboxingklubb har fått bedre plass i lokalene ved siden av Armada Bokseklubb, rett ved XXL i Ski.foto: privat

Nye lokaler: Berserk K-1 Kickboxingklubb har fått bedre plass i lokalene ved siden av Armada Bokseklubb, rett ved XXL i Ski.foto: privat Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SKI: Sommeren 2014 startet brødrene Daniel og Nikolai Rosmo sin egen kickboksingklubb i Ski. Fra å trene i en garasje har de på under tre år kommet lenger enn de hadde drømt om.

De to brødrene, som begge har vært en del av kampsportmiljøet i Ski-området i en årrekke, ser seg i dag tilbake og gleder seg over klubbens fremgang.

–Fra å være 10–12 stykker som trente i garasjen til foreldrene våre i Skotbu til å ha et lokale som det vi har i dag, er ganske utrolig, sier Nikolai.

Har vokst

Klubben har i dag om lag 130 medlemmer og vokser stadig. Spesielt stolt er brødrene over barnepartiet som går under navnet «Mini-berserkene”.

– Dette prosjektet har blitt en suksess med mer enn 25 barn mellom fem og ti år som møter opp hver lørdag. Nå som det har blitt så mange barn hos oss, har vi måttet dele partiet i to. Det er helt fantastisk, forteller Daniel.

Nytt for året er også et eget parti kun for damer. K-1 Cardio tar sikte på en mildere tilnærming til kampsport, med fokus på trening som damer gjerne er på jakt etter; oppstramming, fettforbrenning og styrketrening.

Har en drøm

Brødrene legger ikke skjul på at de drømmer om å kunne leve at dette en dag. Til tross for at begge har jobber de trives i, er det dette som virkelig er drømmen.

– Veien har vært lang og tøff for oss frem til nå og vil være det i årene som kommer også. Vi har skjønt at vi må gjøre alt selv for å få til dette. Mens andre idretter som fotball, håndball og hockey har gratis lokaler og haller, har vi en kvart million i leieutgifter i året. I tillegg er det mye vanskeligere å rekruttere nye medlemmer til en nisjeidrett, mener Daniel.

– Vi har vært i kontakt med Ski kommune flere ganger, men kommunen har ikke en ordning som hjelper oss som klubb. Vi kan få gratis halltid et par ganger i uka i en gymsal, men det nytter ikke for oss. Vi har en boksering og masse annet utstyr som ikke er mulig å flytte på hver gang det er trening, fortsetter han.

Frivillig

Berserk har i dag 11 instruktører fordelt på sine 5 ulike partier.

– Alle de som er involvert i driften av Berserk gjør dette frivillig uten noe form for lønn, forteller Nikolai. De to brødrene betaler faktisk hvert sitt medlemskap i klubben.

– Det høres kanskje litt i overkant ut å drive på denne måten, men vi tenker langsiktig. En vakker dag er vi forhåpentligvis så solide som klubb at det går an å gjøre ting på andre måter, sier Nikolai.

Gode prestasjoner

Det er lite tvil om at Berserk K-1 Kickboxingklubb fortsatt er i vinden. Klubben konkurrerer i både inn- og utland og presterer godt.

– Ved siden av våre rutinerte utøvere, har klubben klart å bygge opp en ny gjeng med unge utøvere. I kombinasjon med lokale stevner vi selv arrangerer og stevner rundt om i Norge og utlandet, har de unge i klubben virkelig fått øynene opp for konkurransedelen av sporten. Det er fantastisk, forteller brødrene.

Gjengen fra Berserk har akkurat kommet hjem fra Danmark der de virkelig slo fra seg under Danish Open 2017. I tillegg til tre gull, et sølv og en bronse, ble Aam Rosmo (31) kåret til beste kvinnelige utøver blant alle disipliner.

– Hva er neste steg for Berserk nå?

– Først og fremst skal vi få etablert oss skikkelig i de nye lokalene vi har vært så heldige å få leie. Plassen vi nå har åpner for muligheter vi ikke har hatt før; store stevner, større partier og større arrangementer generelt. Vi har nå blitt den største kickboksing- og muay thai-klubben i Follo, forteller Daniel.

Artikkeltags