SKI: Det er kanskje ikke slik at man nødvendigvis forbinder sommertid med kinotid, men sommeren 2023 har slått ihjel alle slike påstander, skal vi tro ei pressemelding fra Odeon kino.

I Ski var det, ifølge kinoselskapet, en økning på 2 prosent i sommerperioden juli-august, og hele 58 prosent stigning i omsetning sammenligna med 2019.

Store deler av æren må nok storfilmene «Barbie» og »Oppenheimer» ta, som har gått sin seiersgang, ikke bare her i distriktet, men over hele landet.

ØB var på besøk under en av visningene på lokalkinoen, og traff et knippe folk som bidro til statistikken denne sommeren. Den saken kan du lese ved å følge denne lenka:

Glad kinosjef

Dette gjør selvfølgelig den lokale kinosjefen, Alexander Dalen glad. Han ser tilbake på sommeren med stor fornøyelse.

– Folk i alle aldre har flokket inn på kinoen. Aldri før har vi sett så mange kinogjester kledd i rosa, både kvinner og menn. Flere har sett Barbie og Oppenheimer etter hverandre. En av de beste dagene våre var på en mandag, noe som nesten bare skjer i romjulen, forteller han i pressemeldinga.

Kinosjefen har høye forventninger til den kommende kinohøsten, og kan love mye spennende på programmet.

– Nå gleder vi oss veldig til høsten, og særlig de norske filmene, som blant annet Sulis, Den første julen i Skomakergata og Konvoi. I tillegg fyller kinoen 20 år i oktober, noe som selvsagt må feires, skriver Dalen videre i pressemeldinga.

Skal snart slutte

Med andre ord, ser det ut til at kinosjefen går av med et brak, for snart skal Dalen over på nye oppgaver etter femten år i tjeneste som kinosjef i Ski.

Dalen startet sin karriere som maskinist i 2008 på kinoen i Ski, og de sist eårene har han vært kinosjef. Nå venter imidlertid nye oppgaver på det norske hovedkontoret til Odeon i Oslo sentrum.

Dette kan du lese mer om ved å følge denne lenka: