Inviterer 11-åringer til overnatting i kirken

Vikarierende menighetspedagog Vilde Fagermoen i Ås håper på god oppslutning om årets Lys våken lørdag, arrangement med overnatting og forberedelse av søndagens gudstjeneste. FOTO: STIG PERSSON

Vikarierende menighetspedagog Vilde Fagermoen i Ås håper på god oppslutning om årets Lys våken lørdag, arrangement med overnatting og forberedelse av søndagens gudstjeneste. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 2 år gammel

11-åringene i Ås har en spesiell opplevelse i vente i Ås arbeidskirke lørdag kveld og timene fremover.

DEL

ÅS: Da foregår årets utgave av Lys Våken. 11-åringene i Kroer, Nordby og Ås er invitert til en spennende overnatting i Ås arbeidskirke. De skal også gjøre mye av forberedelsene til søndagens gudstjeneste.

– Nå på søndag, første søndag i advent, er Kirkens nyttårsaften, så vi skal feire nyttår med festmiddag og stjerneskudd, sier vikarierende menighetspedagog Vilde Fagermoen.

2006-modeller invitert

Alle 11-åringene i kommunen skal ha fått brev med invitasjon til Lys Våken.

– De har fått tilbud om å komme, men man melde seg på ellers også. Det er ikke noe krav om at man må ha fått brevet, sier Fagermoen. Men du MÅ være født i 2006.

Påmeldingen på menighetens nettside er egentlig stengt, men det er naturligvis plass til flere i Ås arbeidskirke.

– Alle er velkommen til å være med, så det er bare å sende meg en mail på vilde.fagermoen@hotmail.com. Det er helt supert hvis man har lyst til å være med på det, sier Vilde Fagermoen.

Frivillige står på

Over halvparten av menighetene i Den norske kirke arrangerer Lys våken. I Ås, Kroer og Nordby er dette en del av den lokale trosopplæringsplanen og er et tilbud til dem som fyller 11 år i løpet av 2017.

– Vi har en god del som står på for å gjøre dette til en fin kveld og helg. Flere frivillige hjelper til. Vi har fjorårets konfirmanter som går på kurs, som skal være med og være ledere. Vi får hjelp av noen foreldre som har sagt de vil hjelpe til, og så er det meg og presten, sier Fagermoen.

Julepynt og påskepynt

Det er oppmøte med innsjekking lørdag klokken 16.00.

– Det er opplegg helt til leggetid. Så står vi opp og gjør kirken klar til gudstjeneste på søndagen. 11-åringene skal ha workshop og er med på å lage pynt til gudstjenesten. Og fordi det er «nyttårsaften», skal det være pynt fra litt forskjellige årstider. Det blir påskepynt, julepynt og litt artige ting. Da kommer Ås arbeidskirke til å være fin til gudstjenesten, sier Vilde Fagermoen.

Artikkeltags