Kjære hytte-egoist - vær så snill å delta i denne dugnaden

Av
DEL

MeningerKjære kjære hytte-egoist. Jeg blir rett og slett stum av beundring over den kreativitet som blir utvist med tanke på hvordan det er mulig å unngå et lovlig fattet pålegg om å reise på hytta i tiden fremover. Bruk av bobil, bruk av telt, bruk av campingvogn, booke seg inn på et nærliggende hotell og det siste vi hører om – melde flytting til hytta. Alle disse modellene er utslag av sivil ulydighet, som enkelte vurderer for å omgå et forbud som de aller fleste av oss respekterer. Vi liker det nødvendigvis ikke, men vi respekterer det fullt og helt. Bruk nå denne enorme kreativiteten til å skape dere den mest fantastiske hjemmepåsken som er mulig. En påske som dere kan snakke om i mange år fremover.

Selv er jeg ganske så trist og lei over at den etter hvert så tradisjonsrike påskeferien går åt skogen i år. Vår tradisjon er å besøk barn, svigerbarn og ikke minst barnebarn. 5 kjære og flotte mennesker som bor i vakker bygd i en vestlandsfjord. En bygd som til og med kan by på baroni. Norges eneste baroni.

På Snap i går fikk jeg se at 4-åringen hadde lært seg å sykle på tohjulssykkel uten støttehjul. Minstejenta – 1 år i juli - har lært seg å stå oppreist, har vi også sett på Snap. Eldstejenta – 7 år - jobber med skolen via video får vi også bilder av på Snap. Som vi hadde gledet oss til å ta del i alt dette. Til og med litt mer enn vanlig i denne vanskelige tiden.

Men vent litt. Det er jo ikke lagt ned forbud mot å besøke familie. Det er jo ikke lagt ned forbud mot å besøke barnebarn. Det derimot gitt en oppfordring om ikke å gjøre reiser som strengt tatt ikke er helt nødvendig. Vi er oppfordret til å holde oss hjemme.

Synes vi det dumt? Ja. Blir vi lei oss? Ja. Respekterer vi oppfordringen? Ja.

Vi respekterer oppfordringen og blir selvfølgelig hjemme i år.

Så kjære hytte-egoist. Vær så snill å delta i denne dugnaden, bidra til at de lokale helsearbeiderne ikke blir satt under et så stort press at de ikke klarer å hjelpe sine innbyggere. Vær så snill å utvid ditt trangsyn og bli med oss andre med vidsyn.

Rett og slett TA’ RE SAMMEN. Bidra med din del i dugnadsinnsatsen. Dette er ikke tiden for egoisme dette er tiden altruisme og fellesinnsats.

Bjørn Kløvstad, nordmann – fortsatt helt vanlig nordmann

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags