NORDRE FOLLO: Skal du ta kollektivt i dag i Nordre Follo og omegn? Eller skal du inn til Oslo og se på feiringen der?

I så fall bør du sjekke disse rådene fra Ruter dersom du skal kjøre kollektivt.

Ruter skriver blant annet i ei pressemelding for den store dagen at de ber folk beregne god tid, kjøpe billett på forhånd og ikke minst huske familierabatten. Det skriver Ruter i ei pressemelding i forkant av den store festdagen.

– Det er veldig mange som skal ut og reise i Ruters områder denne dagen. Vi anbefaler alle å beregne ekstra god tid for å rekke det man skal. Det er også lurt å bruke reiseplanleggeren og søke informasjon om avganger og avvik, noen av bussene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, opplyser Ruter.

Bussene kjører lørdagsrute i vårt distrikt, men det blir endringer i noen områder på grunn av barnetog. Sjekk reiseplanleggeren til Ruter for detaljer.

Ruter har også noen andre tips til deg denne dagen, som ØB videreformidler:

  • Kjøp billett i Ruter-appen. Da sparer du ombordtillegget, og alle kommer raskere fram.
  • Husk familierabatten. Du kan ta med inntil fire barn i alderen 6–17 år gratis hvis du har fylt 18 år og reiser med gyldig billett. Barn under 6 år reiser alltid gratis.
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen. Enkelte steder går det også barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser og omkjøringer.
  • Unngå Nationaltheatret T-banestasjon. Kapasiteten her er begrenset. For å unngå trengsel, oppfordrer vi deg til å bruke Stortinget eller Jernbanetorget. Du bør også avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret.

Skal du kjøre tog i dag, kan du også bruke Vys ruteplanlegger.

Mer om feiringene

Følg disse lenkene for guider til hovedfeiringene i vårt distrikt:

Se 17. mai-toget i Oslo her

Ikke lyst til å reise inn til Oslo for å se toget? Se det med ØB - live eller i opptak:

Hipp. hipp, hurra! Landets største 17. mai-tog ser du i hovedstaden. Se det live eller i reprise her. Sendingen produseres av NRK, og videreformidles av ØB med tillatelse.