VINTERBRO: Det kommer fra tid til annen meldinger om råkjørere, fyllekjørere og annet fra det lokale trafikkbildet, men meldingen i ettermiddag fra Øst politidistrikt på Twitter, slår det meste på ganske lang tid.

Motorveien er jo et sted hvor det er mye trafikk og det går fort, og det er ikke for alle kjøretøyer, spesielt ikke det som nå skal omtales.

Politiet fikk melding om at noen kjørte en elektrisk rullestol på E18 på Vinterbro fredag ettermiddag, og rykket ut.

Skulle til tannlegen

Ifølge politiet selv fikk patruljen stanset denne, og ba mannen om en forklaring.

Mannen opplyste at han skulle rekke viktig ærend. Patruljen bisto mannen slik at han trygt kan komme seg vekk.

ØB snakker med politiet klokken 16.50 for å få litt mer utdypende info:

– Vi fikk melding klokken 14.19 om en eldre person i rullestol på E18. Han kjørte på veiskulderen med en elektrisk rullestol. Patruljen fikk stanset personen, opplyser operasjonsleder Ronny Samuelsen ved Øst politidistrikts operasjonssentral.

– Hva sa han?

– Han opplyste at han var på vei til tannlegen, men forsto at det var litt dumt å kjøre på E18. Politiet fikk hjelp av en pickup som stanset og bisto med å frakte rullestolen. Personen og rullestolen ble kjørt hjem, sier Samuelsen, som forteller at det viktigste her, var at man fikk personen trygt hjem, noe man lyktes med.

Dette sier regelverket

For øvrig tar vi med litt om reglene for å kjøre på norske motorveier. En av reglene er at all trafikk skal foregå med kjøretøy (inkludert traktor) som lovlig kan kjøre i minst 40 kilometer i timen. Moped er også forbudt, og det er forbudt å gå eller sykle, snu, rygge, stanse eller parkere.

Så vidt ØB kan se, står det ingenting om elektriske rullestoler, men den problemstillinga er vel heller kanskje ikke så vanlig. ØB spør Samuelsen til slutt om den elektriske rullestolen kunne holde en fart på 40 kilometer i timen eller mer.

Dette kunne Samuelsen bekrefte at den ikke kunne.

Dermed endte saken heldigvis godt, men det var et eksotisk innslag i en lurvete fredagstrafikk.