FOLLO: Operasjonsleder Kristian Loraas ramser opp fire oppdrag.

– Klokken 01:30 fikk vi melding om russestøy ved outleten i Vestby, men vi hadde ikke kapasitet til å sende noen. Klokken 02 fikk vi mange nye meldinger. Spesielt mellom 02 og 02:10. Da var vi på stedet og der var det fem til syv russebusser. Vi bortviste disse fra Vestby til klokken 08 i dag. Vi hadde ikke mulighet til å ta noe fra noen, sier Loraas til Amta og forklarer:

– Vi visste ikke fra hvilken eller hvilke busser støyen kom fra. Det var også noen som hadde forlatt stedet.

Politiet har også fått støyklager fra området rundt Havaristen på Enebakk. 

Viltpåkjørsel 

Politiet fikk også inn en melding fra Drøbak.

– Her fikk vi en telefon fra en innringer som hadde observert et skadd rådyr. Vedkommende ble satt over til Viltnemda. Det skal ha skjedd i 20-tiden, sier Loraas.

I loggen er det også en melding til om viltpåkjørsel.

– Dette var ved Kråkstad. Nærmere bestemt Hageland og E18. Her var det en lastebil som hadde kjørt på et rådyr. Sjåføren ringte og varslet. Rådyret var i live da Viltnemda ble varslet, sier Loraas.

Syklet på E18

Tirsdag ettermiddag dro politiet ut på en litt uvanlig hendelse.

Rundt klokken 15.30 stoppet de en mann som syklet langs E18 sørgående ved Svartskog.

– Melder ringte inn og sa at det var en elsykkel som kjørte i opp mot 90 kilometer i timen. Syklisten brukte heller ikke hjelm, og melderen syntes at det så skummelt ut, forteller operasjonsleder Jan-André Delbeck.

Syklisten er fra Oslo og er i 40-årene.

I tillegg til at det var 80-sone på stedet, skal en elsykkelmotor i utgangspunktet kuttes når sykkelen når en fart på 25 km/t.

Sykkelen ble beslaglagt og mannen ble anmeldt for brudd på Veitrafikklovens §3.