Klart for gratis familiefestival i Ås

MYE MORO: Det blir mye forskjellig å oppleve under festivalen i Ås lørdag den 21. september.

MYE MORO: Det blir mye forskjellig å oppleve under festivalen i Ås lørdag den 21. september. Foto:

Av

Det er igjen duket for gratis familiefestival i Ås sentrum, med fargerike kulturinnslag fra hele verden.

DEL

ÅS: Lørdag 21. september arrangeres Barnas verdensdag Ås for 10. år på rad.

Her inviteres hele familien til en innholdsrik dag i og rundt Kulturskolen, gamle Åsgård og Midtgard. Her kan du blant annet lære deg bollywood dans, sukumafolkets rike dans- og musikktradisjon fra Tanzania, møte en verdensmester i drageflygning og lære å lage din egen drage, lage animasjonsfilm og møte prosjektorpøblene og lage et virituelt show – og alt er gratis.

På uteområdet kan man kjøpe mat fra Tanzania, Surinam og Indonesia.

Verdensrekord

Et av flere høydepunktene på dagens program er drageverkstedet med Ajaz Ul Haq Chaudhry. Ajaz har satt verdensrekord med utrolige 1003 drager på en snur. Det gjenstår nå å se hvor mange drager han klarer å ha i luften på en gang lørdag 21.september i Ås.

Sammen med Ajaz kan du lage din egen drage.

På Barns verdensdag kan du også spille på Ngoni, et strengeinstrument med opprinnelse i Vest-Afrika. Her får du møte Solo og Ibou som er griot; en tradisjonell skald i vestafrikansk kultur og bli med dem på en vakker musikalsk reise

Ås kommune er med på Europeisk mobilitetsuke for å motivere flere til å gå, sykle og ta buss. Vi oppfordrer derfor alle til å sykle, gå eller ta bussen til Barnas verdensdager

På Barnas verdensdag kan du bli med på en spennende, utfordrende og morsom sykkelløype. Her kan både barn og voksne trene sine sykkelferdigheter, på ulike nivåer og under trygge forhold.

Variert

Årets program er veldig variert og inneholder noe for alle. Du kan danse, spille, lage ting, høre konsert eller bare slappe av med spennende mat og drikke.

På verdensdag scenen blir det underholdning fra store og små i Ås

Dagen er gratis og åpen for alle. Ellen Sibe Kråkenes, Ås internasjonale kultursenter på Kulturskolen i Ås, og Myfanwy Moore, Ås kulturhus, gleder seg over det mangfoldige og varierte programmet som fyller Barnas verdensdag i år. Alle som besøker dagen får utdelt et verdenspass, så er det bare å gå i gang og besøke så mange land og områder i verden som mulig. Her har du muligheten til å fyll passet ditt med stempler og besøke store deler av verden på en dag.

Artikkeltags