Klart for høsttur til Tømmeråsen

Av

Søndag 29. september ønsker Lions Club Langhus – Siggerud tradisjonen tro, alle turgåere velkommen til det høyeste punkt i Ski kommune – Tømmeråsen med sine 313 meter.

DEL

LANGHUS: Det er 15. gang Lions inviterer til tur og kafferast på Tømmeråsen på den siste søndagen i september.

Klubbens medlemmer fyrer opp bålet og serverer kaffe fra kl. 1100. Turgåere med egne pølser eller annen grillbar mat kan selvfølgelig benytte seg av bålets varme glør.

Markatraverne vet at det finnes flere stier og veier som fører til Tømmeråsen, men for de som ikke er så lommekjente gjentar vi her et par av de mest vanlige veiene. Turen starter fra parkeringsplassen på Krokhol. Herfra følges rødmerket løype langs traktorveien opp til Tretjern, der tar en av inn på stien som fører opp til åsen.


God grusvei og variert skogsterreng gjør at dette er en tur både små og store kan mestre. Fra Krokhol og opp på Tømmeråsen er det ca. 3 km.

En litt mer krevende variant er å følge blåmerket løype som tar av til høyre straks etter bommen på Krokhol. Sandbakken og Bysetermosan er også vanlige utgangspunkt for en tur til Tømmeråsen. I tillegg til kaffe og grill kan en nyte den flotte utsikten hvor en på klare dager kan se helt til Gaustadtoppen, og på rette tiden om ettermiddagen kan en også få med seg utseilingen av Color Line på vei til Kiel,

På Tømmeråsen finnes kart, sikteskive og i tillegg en informasjonstavle som beskriver flora og fauna og litt om geologi på åsen og områdene rundt. Velkommen til en hyggelig dag på Tømmeråsen


Artikkeltags