Klart for Internasjonalt Torg

MYE Å FÅ MED SEG: Her ser du fra fjorårets arrangement. På Internasjonalt Torg pleier det alltid å være mye folk. Slik blir det nok i år også.

MYE Å FÅ MED SEG: Her ser du fra fjorårets arrangement. På Internasjonalt Torg pleier det alltid å være mye folk. Slik blir det nok i år også. Foto:

Hyggelige møter med kjente, kjære og ukjente mennesker, mat og kultur, alt på en og samme dag. Dette kan du oppleve i Kolben.

DEL

KOLBOTN: Lørdag 12. oktober blir det igjen internasjonalt torg i Kolben med mange aktiviteter og smaker. En dag som passer for hele familien.

I Kolbens foajé fra klokken 12.00 kan du få smake mat fra mange land i tillegg kan du prøve hennamaling. Røde kors og Den norske Turistforening er også på plass

Forestilling

Det blir selvfølgelig kulturelle innslag.

"Den fabelaktige kalabass" skal spilles. Dette er en barneforestilling ved Adama Barry og Anneke Bjørgum. Moderne norsk poesi møter tradisjonelle fortellinger fra Vest-Afrika. Det koster 75 kroner for både barn og voksne å se forestillingen, og billetter kan kjøpes via kolben.no allerede nå.

I tillegg blir det tospråklig fortellerstund.Hilde Sjølset fra biblioteket og Qudeyf Abdiweli Ali forteller to eventyr om hvordan sjakalene blir lurt av andre dyr. Eventyrene blir fortalt på norsk og somali.

Kino

Tradisjon tro blir det også internasjonal filmvisning. I år vises filmen "Zer", som vises med kurdisk tale og engelsk tekst.

"Zer" handler om Jan som bestemmer seg for å gå på reise i fotsporene til en sang, som hans bestemor alltid sang for han på sengen. Etter at bestemoren går bort, følger han sporet av sangen og befinner seg tilbake i Dersim, Kurdistan. Der møter Jan den tapte landsbyen til sin bestemor og hennes historie - men også hans egen og røttene til hans identitet.

Etter filmen blir det samtale med Regissør Kazim Öz.

Gratis

Det er forøvrig gratis å komme inn på Internasjonalt Torg. Billetter til kinoforestillingen hentes ut i biblioteket eller billettskranken samme dag.

Dermed er det bare å møte opp, og oppdage det flerkulturelle Oppegård.

Artikkeltags