Deltok på klimatoppmøte: – Følte vi ble hørt

ENGASJERT: Victor Larsen Steenberg fra Kolbotn er en klimabevisst 13-åring. FOTO: EIRIK LØKKEMOEN BJERKLUND

ENGASJERT: Victor Larsen Steenberg fra Kolbotn er en klimabevisst 13-åring. FOTO: EIRIK LØKKEMOEN BJERKLUND

Artikkelen er over 3 år gammel

Lokale gutter var til stede under klimaforhandlingene i Marrakech.

DEL

MAROKKO: – Jeg følte virkelig at vi ble hørt, sier Victor Steenberg Larsen (13) til ØB.

Kolbotn-gutten har sammen med flere andre fra Barnas klimapanel, et prosjekt i regi av miljøorganisasjonen Miljøagentene, vært til stede under klimamøtet i Marrakech den siste uken. Der har verdens land forhandlet om oppfølging av Parisavtalen.

I tillegg var Ås-gutten Eliah Hudgins (14) med til Afrika.

Møtte politikere

På planen sto blant overlevering av klimapanelets egen klimarapport til både politikere og FNs klimapanel. Lederen Hoesung Lee kom for personlig å møte alle de klimabevisste barna.

På programmet i Marokko sto blant annet et møte med Erik Solheim. Den tidligere norske statsråden er nå leder for UNEP (FNs miljøprogram). De snakket om kanskje å gjeninnføre Tunza, UNEPs tilbud til unge miljøaktivister.

På forhånd erklærte Steenberg Larsen et engasjement for å få til et globalt klimapanel for barn. Det ser ut til å være nærmere enn før han dro sydover.

– Vi prøver å starte opp Tunza på nytt, sier han til ØB.

Møtte lokal skoleklasse

En annen del av programmet var å besøke en lokal marokkansk skole. Først holdt gjengen fra Norge foredrag for rundt 125 elever, før de møtte tolv av dem til en litt mer dyptgående prat.

13-åringen forteller engasjert:

– En av dem hadde med en to siders liste med krav om hva som skal skje. En annen hadde tegnet en motorsykkel som går på vann. I Marrakech er det mange motorsykler som forurenser mye.

 

Artikkeltags