KOLBOTN: Det var ingenting å si på rammene rundt klimadebatten, bokstavelig talt. Bibliotekgalleriet, hvor fargerike bilder hang tett som hagl, skapte godt visuelt klima for både publikum og debattanter.

Håvard Grønli fra NRK var hentet inn for å styre den første politiske debatten i kommunevalgåret – og han styrte den innledningsvis med hard hånd. To minutter var to minutter, også for ivrige politikere.

Klimadebatten er en del av den årlige Klimafestivalen, som er et samarbeid mellom Fremtiden i våre hender, Naturvernforbundet, biblioteket, kulturskolen, Kolben med flere.

– Vi trenger handling, ikke bare dårlige klimanyheter. Du og jeg kan gjøre mye, men det er vanskelig for mange å vite hva som er best. Her på Klimafestivalen får du informasjonen, og hjelpen, du trenger, sier lederen i Fremtiden i våre hender i Nordre Follo, Nicholas Wilkinson, som tidligere har representert SV på stortinget.


Viktig for alle velgerne

Han var veldig glad for å kunne samle samtlige ti partier i Nordre Follo til klimadebatt.

– Det blir den første politiske debatten for kommunevalget. Alle partiene kommer. Da kan vi få informasjon om hva partiene skal gjøre for klimaet og miljøet i vår kommune, som bør være viktig for alle velgere, sier Wilkinson.

Partiene har selv valgt hva de vil prioritere innfor de to minuttene de fikk til innledning.

Nå må de svare på miljø- og klimaspørsmål som er svært viktig for mange velgere, og særlig de unge, sier Wilkinson.

Han var veldig fornøyd etter å ha overhørt debatten.

- Det ble en kjempegod debatt med klare, konkret svar fra alle politikerne om hva de vil gjøre for klimaet og miljøet i Nordre Follo. Jeg koste meg

Se og hør hver enkelte politiker

I de ti videoene under, kan du selv høre hva hver enkelte parti mener er viktig fremover.

Arbeiderpartiet:

MDG:

KrF

Høyre:

Venstre:

FrP:

SV:

Rødt:

SP:

Pensjonistpartiet: