Kolbotn-bryterne møtte verdenseliten

Møtte amerikaner: Vegard Jørgensen i rødt mot Patrick Smith fra USA.

Foto: Kolbotn bryteklubb

Møtte amerikaner: Vegard Jørgensen i rødt mot Patrick Smith fra USA. Foto: Kolbotn bryteklubb

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

KOLBOTN: Kolbotn-bryterne fra Team 2020 har deltatt i Thor Masters i Danmark. Et stevne med utøvere i verdensklasse.

Fra Kolbotn Team 2020, og som representerte Norge var Håvard Jørgensen (66 kg), Vegard Jørgensen (71 kg), Sebastian Aak (75 kg) og Brage Haugmo Ringheim (75 kg).

Supertalentet Håvard Jørgensen, er førsteårs junior, men allikevel gjør han seg bemerket i internasjonale seniorstevner. Han møtte i første omgang Anders Ekstrøm fra Danmark og vant sikkert. Neste match mot den svenske mesteren av året, Simon Erlandsen, vant han også greit. Det var da duket for kamp mot Daniel De Fiola fra Sverige.

Det ble en tett match der svensken halte hjem seieren. I neste kamp, mot Kristup Sleiva fra Litauen, ledet Håvard i store deler av matchen, men slapp til Sleiva i det siste minuttet og det ble et knepent tap for Håvard Jørgensen. Han endte på en 6. plass.

Var i tvil før start

Vegard Jørgensen sliter med astma og var tvilende til om han kunne starte i Danmark. Det ble besluttet at han skulle forsøke, og heller trekke seg underveis om han ble for dårlig. Vegard møtte i første omgang den gode svensken Besnik Shala (nummer to i SM i år) hvor Vegard vant 3–1. I neste kamp fikk han walkover. på grunn av en skade hos motstanderen.

Deretter møtte han den gode amerikaneren Patrick Smith, hvor han taper 4–0 etter en tett kamp. I sin siste kamp møtte han vinneren av turneringen, den sterke tyskeren Timo Baduch. Vegard endte som sin bror på en 6. plass han også.

Sebastian Aak og Brage Haugmo Ringheim representerte Norge i 75 kg. Sebastian møtte i første match Joseph Rodrigues fra Sverige. Det ble en fartsfylt kamp der Sebastian var den førende, og hentet hjem seieren med 9–0.

Neste kamp, mot Galinkas fra Litauen, slet Sebastian med å komme til, og det ble tap 9–1. Deretter ble det seier på walkover på grunn av en skade hos motstanderen. I siste kamp mot finnen Ropponen tapte han 3–0 etter en jevn kamp. Sebastian endte på en 9. plass.

Brage Ringheim møtte hjemmefavoritten Raibek Bisultanov i første kamp. Brage slet med å komme til og tapte 9–0. Deretter møtte han finnen Tero Halmesmaki hvor han tapte 5-1, og dermed var han ute av turneringen. Brage endte på en 16. plass.

Norge. klarte å hente hjem ett gull ved Felix Baldauf i 98 kg, og en bronse i 130 kg ved Oskar Marvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken