Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn forsterker foran 2021-sesongen – norsk U23-landslagsspiller er klar for klubben

Denne sesongen ble tøff for Kolbotn. Laget endte nest sist i årets Toppserie og måtte ut i kvalifisering, mot Medkila, for å beholde plassen i det ypperste selskap Nå jobbes det intenst i kontorene på Sofiemyr, og laget skal forsterkes foran 2021-sesongen.

SOFIEMYR: Det har vært lite aktivitet ute på Sofiermyr-gresset de siste ukene, men på kontoret har det vært jobbet godt. Spillerstallen for neste sesong skal på plass, og målsettingen til klubben er å stille med et slagkraftig lag i 2021 sesongen.

– Vi kan bekrefte at den tidligere Røa-spilleren Vilde Birkeli er klar for spill hos oss i Kolbotn, forteller en fornøyd trener, Aleksander Olsen, og legger til.

– I Vilde får vi en hardt arbeidende og ambisiøs U23-landslagsspiller. Hun minner på noen områder litt om vår midtbanemotor, Noor Eckhoff, men hun er noe mer offensivt anlagt. Vi fikk på plass en avtale med Vilde, i tøff konkurranse med andre Topp 5-klubber her i Norge, og vi gleder oss til å se henne i Kolbotn-drakt neste sesong.

Vilde Birkeli er 20 år gammel, og har spilt i for toppserielaget, Røa, siden 2018. Hun er fra Skedsmo, men har også spilt et par sesonger i Kongsvinger før hun gikk til Røa. Røa rykket ned fra Toppserien denne sesongen.

Det kan komme flere, og noen vil forsvinne

Vilde Birkeli blir nok ikke den eneste nykommeren på neste års Kolbotn-lag, det jobbes med å få på plass avtaler med flere spillere.

– Jeg håper vi kan bekrefte to nye spillere veldig snart. Mye er på plass, men er det noe jeg har lært meg etter noen år i fotballen, så er det at ingen ting er sikkert før det er signert. Derfor kan jeg ikke si noe mere, eller gi dere noen navn, akkurat nå, smiler Alexander Olsen hemmelighetsfullt.

Denne sesongen har fire spillere med utenlandsk pass spilt for Kolbotn. Nikola Orgill fra Australia, og den amerikanske trioen Cece Kizer, Meg Brandt og Satara Murray er ferdige i klubben og har reist hjem til sine respektive hjemland.

– De har reist hjem alle sammen, og blir ikke med oss neste år. I utgangspunktet har de fleste spillerne i troppen kontrakt ut neste sesong. Unntaket er Marit Bratberg Lund og Noor Eckhoff. Vi er i positiv dialog med begge de to og har god tro på at de også blir med oss videre, forteller Olsen.

I dag ble det også klart at stortalentet Jenny Norem blir med videre i Kolbotn. Drøbak-jenta har fått tre år ødelagt på grunn av skader, men gjorde comeback mot slutten av årets sesong.

LES OGSÅ: For to år siden gikk alt i svart for Jenny (22) – nå er hun endelig ute av den mørke tunnelen

Aleksander Olsen vil ikke si noe om spillere vil forsvinne ut dørene på Sofiemyr, men det ligger i kortene at noen nok vil forlate klubben.

– Vi må jobbe litt med strukturen i stallen. Vi har vært så mange som 25-26 stykker, og det blir for mange. Det økonomiske er en ting, men det har mye med oppfølging og spilletid å gjøre også. Stallen kan ikke være for stor, og størrelsen må nok reduseres noe, forklarer Olsen, før han avslutter.

– Vi skal stille sterkere i 2021 enn det vi har gjort denne sesongen.

Kommentarer til denne saken