Kolbotn tok innpå Ski...som ikke kan rykke opp

Marius Christiansen setter ballen i mål mot Falk Horten 2.

Marius Christiansen setter ballen i mål mot Falk Horten 2. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SOFIEMYR: Kolbotn slo Falk Horten 2 30–28 (16–13) i Sofiemyrhallen onsdag kveld.

Kolbotn var det førende laget gjennom hele kampen og lå stort sett tre og fire mål foran på resultattavlen. 16.–13 til pause var blitt til 27–21 21 minutter ut i andre omgang.

Bortelaget tok timeout og kom så nær som to mål bak (29–27) med et drøyt minutt igjen av kampen. Andreas Rikheim satte imidlertid spikeren i Falk-kista da han satte inn Kolbotns 30. mål for kvelden.

– Vi kødda det til for oss på slutten der, og gjorde det mer spennende enn vi hadde trengt. Noen dårlige vurderinger gjorde at det ble litt spenning, men vi tar to poeng på en dårlig dag, sier Kolbotn-trener Kyrre Vegard Johannesen.

Før kampen var fokuset på å gjøre en god kamp som avslutning før jul. En kamp hvor man skulle kjøre tempo.

– Tempoet ble for dårlig, og det ble en 80-prosentkamp fra vår side, sier Johannesen.

Tok innpå serielederen

Seieren gjør uansett at Kolbotn er med i tetkampen og har fremdeles heng på opprykksplassen. Laget er fem poeng bak Bjørnar med en kamp mer spilt.

Ski kan IKKE rykke opp

I forbindelse med at Follo HK sliter i 1. divisjon er det blitt spekulert i om Ski kan rykke opp og ta plassen til Follo HK hvis rødtrøyene skulle ende i 2. divisjon etter endt sesong.

Ski har et samarbeid med Follo, og lagene bruker spillere om hverandre. Ski kan ikke rykke opp i 1. divisjon med mindre Follo HK rykker opp i eliteserien. Noe de ikke gjør. Det bekrefter kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland.

– Eneste mulighet for Ski til å rykke opp er dersom Follo HK rykker opp til Eliteserien. Ski kan ikke rykke opp til 1. divisjon dersom Follo HK beholder plassen i 1. divisjon eller rykker ned.

Kolbotn-Falk Horten 2 30-28 (16-13)

2. divisjon håndball, herrer

Sofiemyrhallen

Kolbotn: Mats Bjørnstad, Endre Lunde Døskeland 3, Sebastian Andersson, Martin André Nilsen, Jørgen Djupvik, Petter Jordbakke, Ola Storaas Næss, Mikkel Enghaug, Jonas Myrer 2, Andreas Rikheim 8 (1), Marius Christiansen 5, Robin Wulvik 6, Martin Berg Hansen 5, Lars Braskerud 1, Magnus Walla Brandshaug.

Utvisninger: Kolbotn 2x2 min. Falk 1x2 min.

Artikkeltags