- Dette føltes som en seier

GLADE SPILLERE: Glade Kolbotn-spillere jubler og henger om halsen på hverandre like etter at dommer Marit Buhaug Folstad (t.v.) har blåst av den målløse kampen mot LSK. Her er det Maja Maria Staubo Nordahl og Nora Eide Lie (6) somjubler høyest.

GLADE SPILLERE: Glade Kolbotn-spillere jubler og henger om halsen på hverandre like etter at dommer Marit Buhaug Folstad (t.v.) har blåst av den målløse kampen mot LSK. Her er det Maja Maria Staubo Nordahl og Nora Eide Lie (6) somjubler høyest. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Det er sykt deilig og føles som en seier, sier Kolbotn-keeper Aurora Watten Mikalsen.

DEL

LILLESTRØM:  Hun holdt buret rent borte mot serieleder LSK Kvinner.

– Jeg er kjempefornøyd, sier Kolbotn-trener Cecilie Berg-Hansen.

Etter en tung sesongstart var nok ikke Kolbotn-jentene levnet store sjanser til poeng i LSK-hallen, men etter helhjertet jobbing i 90 minutter kunne de juble for et sterkt og kjærkomment bortepoeng.

- I dag legger vi ned den jobben og spiller med den disiplin som må til på dette nivået, sier Cecilie Berg-Hansen.

Aggressivt

Gjestene gikk aggressivt og offensivt ut, beit seg til tider fast oppe ved motstanders 16-meter, og stengte i starten av alle muligheter for at hjemmelaget i fred og ro kunne spille seg ut fra eget mål.

Karina Sævik så ut til å være inspirert av uttaket til landslaget og skapte store problemer for LSK i begynnelsen av kampen.

Etter et kvarters spill fikk likevel hjemmelaget til et kjempeangrep, rett fra boken, men en mellomting mellom skudd og innlegg strøk til side for målet til Aurora Mikalsen.

Kolbotns første sjanse

Fem minutter senere kom Kolbotns første og største sjanse før pause, da Sævik vendte seg fri utenfor 16-meteren, avanserte og skjøt, men LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand hadde grei kontroll.

En stor omgang av Sævik, som i tillegg til å være teknisk og skapende, stor og sterk, vanskelig å takle, også løper kolossalt mye.

Med halvtimen passert gjorde Juliette Kemppi et flott forarbeid til det som kunne blitt Kolbotns andre sjanse, men pasningen inn til Karina Sævik var litt for upresis.

Smalt i stolpen

Så tok LSK over.

Først måtte Mikalsen i målet virkelig strekke seg for å slå til corneren. Den endte i en retur som smalt i stolpen. Vertene fortsatte å trykke på, men med noen hektiske klareringer fikk Ina Gausdal og Sanna Svensson etter hvert kontroll.

Men det virket som om Kolbotn var rystet, for nå fulgte en del lemping fremover, der spillerne egentlig ikke var så veldig presset. Noe som ga LSK flere muligheter. Men ingen mål.

At det sto 0-0 ved pause må sies å være en liten fjær i hatten for Kolbotn, og verst av alt – det var nesten fortjent også, selv om storfavorittene LSK ikke uventet hadde hatt ballen mest.

Dagens prestasjon

Etter en god LSK-start på andre omgang, fikk Karina Sævik inn et volleyskudd etter seks-sju minutter, men traff nærmest rett på keeper.

Men trykket fra hjemmelaget tiltok nå, og Aurora Mikalsen reddet med fingertuppene da Sophie Haug headet, og mindre enn et minutt senere smalt det i tverrliggeren da Silje Blakstad skjøt.

- Hadde du to en eller flere fingre på headingen?

- Nok i alle fall, smiler keeper Mikalsen.

- Vi tar krigen

Midtveis i omgangen kom dagens prestasjon da en av Sunndals mange gode eksporter, og LSKs nyervervelse denne sesongen, Guro Reiten, dundret til fra nærmere 40 meter. Ballen suste over og forbi Aurora Mikalsen, traff undersiden av tverrliggeren, ned på (bak?) streken - og ut igjen.

Mot slutten ble det en meget spennende affære: Skulle Kolbotn klare å stå imot serielederen på deres eget gress i 90 minutter? Svaret ble altså ja. Det var tider ganske hektisk, og Ina Gausdal måtte ta telling ved et par anledninger, men reiste seg og kunne slippe jubelen løs i det sluttsignalet gikk.

- I dag tar vi krigen utpå der. Det har vi ikke alltid gjort før i år, slår Aurora Mikalsen fast.

LSK Kvinner-Kolbotn 0-0

Toppserien fotball, kvinner

LSK-hallen, 192 tilskuere

Kolbotn: Aurora Watten Mikalsen – Ingrid Rokke Elvebakken, Ina Gausdal, Sanna Svensson, Marit Bratberg Lund – Nora Eide Lie, Tonje Pedersen, Karina Sævik – Siw Døvle (Maren Hauge Johansen fra 82.), Juliette Mikaela Kemppi og Antonia Pia Anna Göransson (Maja Maria Staubo Nordahl fra 90).

Kort: Antonia Göransson, Kolbotn

Dommer: Marit Buhaug Folstad, Buvik IL

Artikkeltags