Gå til sidens hovedinnhold

- Vi var ikke sterke nok

Artikkelen er over 3 år gammel

- Jeg er skuffet. Vi er ikke sterke nok i forsvar i første omgang, og ikke sterke nok i andre når vi kan avgjøre, sier Kolbotn-trener Kyrre Vegard Johannesen etter nok et tap, denne gang 31-33 hjemme for Bergsøy.

SOFIEMYR: De to lagene som møttes i Sofiemyrhallen lørdag ettermiddag var naboer på tabellen førlørdagens kamp. Men med sine to fattige poeng etter tre kamper har Kolbotn på ingen måte fått den starten på sesongen de hadde håpet, mens Bergsøy i skrivende stund er oppe på tredjeplass med sine seks poeng.

En forklaring på det er Kolbotns forsvarsspill i første omgang. Gjestene slapp alt for lett til, og det kunne virke som store, sterke Petter Jordbakke var det enste som tok skikkelig tak.

Ble hengende etter

Hjemmelaget ble tidlig hengende etter, men det virket som om de fikk en vitamininnsprøytning midtveis i omgangen da Robin Wulvik endelig lyktes fra høyrekanten – tre ganger på kort tid – og Lars Erik Sørli overlot keeperplassen til Ola Storaas Næss.

Men gleden ble kortvarig. Etter å ha misset tre kjempesjanser på like mange angrep, for så å pådra seg et par tominuttere, var Kyrre Vegard Johannesens unge mannskap bak med 15-19 til pause.

- Gode sjanser

- Vi er ikke sterke nok i forsvar. 19 baklengsmål i første omgang er for mye. Det som skulle være løsningen for oss i dag, var å vende spillet gjennom godt forsvarsspill. Det klarte vi ikke. I tillegg har vi gode sjanser som vi ikke klarer å sette, sier treneren.

- Hadde vi bare greid å skape de overgangene…, sukker han.

Etter sidebytte ble hjemmelaget liggende fire-fem mål bak store deler av omgangen. Men som så ofte før, håndballkamper har en tendens til å jevne seg ut mot slutten. Så også denne gang.

Blant annet takket være mange fine scoringer av Andreas Saltom Rikheim, kom Kolbotn stadig nærmere. Tre raske mål gjorde at de sju minutter før slutt kun var to bak. Seks minutter før slutt sto det 29-31, og to minutter før slutt var sunnmøringenes ledelse redusert til ett fattig mål.

- Ikke sterke nok

Men Kolbotn sviktet da kampen skulle avgjøres.

- Jeg er skuffet, innrømmer trener Johannesen.

- Vi er ikke sterke nok når vi skal avgjøre kampen, og gjør ikke gode nok vurderinger, analyserer treneren.

En spiller som kunne ha vippet en jevn avslutning i hjemmelagets favør, er Endre Døskeland, som hadde en frisk åpning av kampen. Men en skade i første omgang gjorde at han ikke kom på banen igjen. I tillegg til ham, har Kolbotn fire spillere ute med til dels langvarige skader.

- Med Endre på banen hadde vi både hatt flere å spille på, og han ville tilført oss en annen dimensjon, påpeker Johannesen.

Bergsøy var derfor best i avslutningen, og vant 33-31.

- Trenger tid

- Skuffet over sesongstarten?

- Ja, vi hadde jo håpet å være med og kjempe i toppen denne sesongen, men akkurat nå er vi ikke der, sier Kolbotn-treneren – og legger inn en dobbel betydning i utsagnet.

- For å kunne henge med må vi prestere bedre i lengre perioder. Det er klart at dette kan fortsatt snu, men jeg gidder ikke spekulere. Først må vi legge ned et godt stykke arbeid. Og vi jobber hardt hver eneste dag for å bli bedre, men vi trenger tid.

Kolbotn-Bergsøy 31-33 (15-19)

2.divisjon håndball, menn

Sofiemyrhallen, cirka 70 tilskuere

Kolbotn: Lars Erik Sørli, Ola Storaas Næss – Endre Lunde Døskeland 4, Sebastian Amanuel Andersson 2, Martin André Nilsen 1, Petter Alessandro Predosin Jordbakke 1, Mikkel Maakestad Enghaug, Vetle Tefrum, Thomas Svith Fløttum 4, Andreas Saltom Rikheim 8, Robin Wulvik 5, Martin Berg Hansen 4, Lars Braskerud 2, Magnus Walla Brandshaug.

Toppscorer Bergsøy: Evaldas Grieze.

Utvisninger: Kolbotn 3 x 2 min, Bergsøy 3 x 2 min.

Dommere: Tom Martinsen og Dennis Oxaas.

 

Kommentarer til denne saken