Andrine Stolsmo Hegerberg (18) får Statoils talentpris

Andrine Stolsmo Hegerbergs innsats for Kolbotn er blitt lagt merke til. Her scorer hun i bortekampen mot Røa i august. En kamp KIL vant 4–1. 
FOTO: KNUT STENSETH

Andrine Stolsmo Hegerbergs innsats for Kolbotn er blitt lagt merke til. Her scorer hun i bortekampen mot Røa i august. En kamp KIL vant 4–1. FOTO: KNUT STENSETH

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

OSLO: Andrine Stolsmo Hegerberg (18) har hatt en god sesong for Kolbotn så langt. Midtbanespilleren hedres nå med Statoils talentpris for juli.

Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Andrine Stolsmo Hegerberg har valgt å gi pengene til sin moderklubb Sunndal og sin nåværende klubb Kolbotn.

– Jeg har tenkt til å dele det på to klubber. Den ene er moderklubben, det var der alt startet og jeg har mange gode minner derfra. Så jeg har tenkt å gi Sunndal 10.000 kroner. Samtidig har Kolbotn betydd veldig mye, så de får da det resterende beløpet på 40.000 kroner, sier Hegerberg til fotball.no.

Del på Facebook

Teknikk og overblikk

Juryen, som blant annet består av Nils Johan Semb og Jarl Torske, gir denne begrunnelsen for å gi månedens talentpris til KIL-jenta: «Andrine har god fotballforståelse, har gode ferdigheter og er en god pasningsspiller, med en spesiell god venstrefot. Hun bidrar derfor både med målgivende pasninger og scoringer! Hun er flink til å skaffe seg tid og rom fordi hun har en spesielt god mottaksteknikk og godt overblikk».

Se hva ØB skriver om Kolbotn IL

Inspirasjon

– Statoils talentpris handler om å trekke frem morgendagens helter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg, markedssjef i Statoil.

Og Hegerberg selv synes det gir inspirasjon å få en slik pris.

– Det er selvfølgelig kjempeartig, og inspirerende å få en slik pris. Det hjelper på inspirasjonen ved å fortsette å jobbe hardt. Så det er motiverende, sier Hegerberg.

Artikkeltags