Espen Hanssen må legge håndballen på hylla

Espen Hanssen har vært en sentral brikke for Kolbotn, men nå har 34-åringen valgt å legge opp. Her i aksjon mot Bodø i NM-kampen tidligere denne måneden.

Espen Hanssen har vært en sentral brikke for Kolbotn, men nå har 34-åringen valgt å legge opp. Her i aksjon mot Bodø i NM-kampen tidligere denne måneden. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Espen Hanssen telte på knappene etter sesongslutt i våres. Han bestemte seg for å satse videre, men så sa det stopp.

DEL

KOLBOTN: – Jeg hadde trodd jeg skulle få det til, og jeg var kjempelysten på å prestere for Kolbotn. Jeg trente hardt. Så kom høsten og overskuddet gikk over til å bli underskudd, forklarer Hanssen.

Det er rett og slett døgnet som ikke har nok timer for høyrebacken. Med familie og to små barn, egen fysioterapklinikk å drifte, tillegg til engasjement hos Olympiatoppen, sier det seg nesten selv at en økt håndballsatsing med Kolbotn ble dråpen som fylte Hanssens beger. Men det var ikke med lett hjerte han tok avgjørelsen.

– Jeg fortalte det til gutta på mandagens trening, og jeg gruet meg veldig til å si det, særlig når så mange har sagt at vi er så avhengig av enkeltspillere. Jeg synes vi viste mot Follo HK at det ikke er tilfelle, sier han.

Høyrebacken ser nå i ettertid at valget ga seg selv.

– De siste ukene har jeg tvunget meg på trening selv om jeg ikke har hatt overskudd til dette. I tillegg har jeg hatt dårlig samvittighet overfor de hjemme. De siste dagene har bekreftet at jeg har gjort et rett valg. Det er deilig å komme hjem og vite at jeg ikke må kaste på meg treningsklær og løpe ut midt i leggetiden, sier han.

Les også hva treneren sier: André Kolstad: – En kraftig svekkelse, men ingen krise

La opp som 25-åring

34-åringen fra Kjelsås har opplevd mye i sin håndballkarriere. Han har spilt i eliteserien og vært proff i Tyskland. Han rykket opp til 1. Bundesliga med SV Concordia Delitzsch i 2005. Men det var en pris å betale. En dyrekjøpt erfaring. Etter den sesongen måtte han legge opp. Som ambisiøs 25-åring.

– Jeg fikk kyssesyken, men vi skulle rykke opp og jeg pushet meg selv. Det var ingen lege den gangen som fortalte meg at jeg ikke skulle spille, men en trener som sa jeg skulle spille. Hvile kunne jeg gjøre når sesongen var over, sier han.

Hvilepausen ble på tre år.

– I den perioden var jeg ikke i nærheten av en håndballhall. Jeg hadde mer enn nok med gåturer, forteller Hanssen.

Han kom seg sakte, men sikkert tilbake i trening, og var både i Lillestrøm og Vålerenga før han i 2012 gikk til Kolbotn, der han like raskt som selvsagt ble en sentral brikke. Helt frem til nå.

– Jeg sa til meg selv at jeg aldri skulle spille håndball igjen dersom det ikke var gøy eller hvis det gikk utover helsa. Nå var jeg litt uærlig med meg selv en liten periode før jeg endelig bestemte meg før Follo HK-kampen. Jeg fortalte det ikke, for jeg ville ikke ha fokus på det før etter kampen, sier han.

Døren på gløtt

34-åringen er optimist på klubbens vegne og mener klubben klarer seg utmerket uten at han selv er på banen.

– Min store bekymring var hvem som skulle stå som toer i forsvar, men der har Halvard (Lunde) overbevist. Det ser absolutt ikke svart ut, sier han og setter samtidig døren ørlite grann på gløtt.

– Jeg kan ikke se bort fra at jeg har litt overskudd på slutten av sesongen og at jeg kan være med å bidra litt. Men familien har førsteprioritet, dernest kommer jobb. Håndball får eventuelt bli en bonus, sier Espen Hanssen.

Artikkeltags