Ingvild Isaksen har proffspill i tankene

Bære­bjelke:

Ingvild Isaksen blir nok en gang en bærebjelke for Kolbotn. Kanskje blir hun det også på landslaget under sommerens EM-sluttspill. FOTO: BJØRN 

V. SANDNESS

Bære­bjelke: Ingvild Isaksen blir nok en gang en bærebjelke for Kolbotn. Kanskje blir hun det også på landslaget under sommerens EM-sluttspill. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ingvild Landvik Isaksen (24) har lagt studiene på vent. Nå satser hun alt på fotballen. Den nye landslagssjefen, Even Pellerud, har åpnet landslagsdøren litt mer enn bare på gløtt. Drøbak-jenta utelukker heller ikke et fotballeventyr i utlandet.

DEL

GJELLERÅSEN: Under landslagets Kina-opphold i januar spilte Ingvild Landvik Isaksen samtlige tre kamper for Norge på sentral midtbane. Hun står nå med 21 landskamper. Tilbakemeldingene fra landslagssjef Even Pellerud var gode. Kanskje står hun foran sitt virkelige gjennombrudd med flagget på brystet.

– Hvordan synes du selv det gikk der borte?

– Jeg synes det gikk bra. Endelig fikk jeg sjansen på sentral midt også, sier Ingvild Isaksen.

Det var imidlertid som kantspiller hun slo igjennom i Kolbotn. Så tidlig som i 2006 kastet treneren den gang, Aksel Bergo, henne utpå i kvartfinalen mot Frankfurt i Tyskland. Drøbak-jenta var svært delaktig da KIL snudde kampen mot den tyske giganten, og tok seg til semifinalen i Champions League.

– Jeg føler meg ikke som en kantspiller lenger. Men så klart, hvis det er kant jeg må spille for å få spille, så gjør jeg jo det, sier Isaksen.

LES OGSÅ: Pellerud: – Ingvild var den store positive overraskelsen

Større sjanse nå

– Føler du at Pellerud har mer tro på deg enn sin forgjenger Eli Landsem?

– Under Eli følte jeg kanskje at det var vanskelig å komme inn når man først var ute, sier Isaksen.

– Mener du at du ikke fikk sjansen rett og slett?

– Man fikk sjansen, men det var vanskelig å få vist seg frem. Jeg spilte på kanten og følte vel at jg ikke fikk prestert i den type kantrolle hun ville jeg skulle ha, sier Isaksen.

EM er målet

Norge spiller EM-sluttspillet i Sverige til sommeren. Her vil naturligvis Isaksen gjerne være med. Hun har tatt grep for å stille best mulig rustet til å ta en plass i EM-troppen.

– Jeg har kuttet ned på skolegangen for å kunne trene bedre. Slik jeg føler det på landslaget nå, så er det bare opp til meg om jeg kommer med. Er jeg god nok, så kommer jeg med. Derfor har jeg valgt å ha 100 prosent fokus på fotballen i en periode, sier Isaksen.

– Det virker som om du føler deg litt mer inne i landslagsvarmen?

– Det er vanskelig å føle seg helt inne etter kun en samling. Jeg kjenner kanskje at jeg nå har selvtillit, og tror på at jeg får sjansen hvis jeg presterer. Tidligere følte jeg kanskje at jeg var ute av det uansett hva jeg gjorde. At den sentrale plassen på midten, ikke ble min uansett, sier Isaksen.

Utstillingsvindu

– Du har spilt i Kolbotn i hele karrieren på seniornivå. Har du noen ambisjoner utover det å spille for Kolbotn?

– Ja kanskje. Jeg tenker en del på det faktisk. Sånn jeg føler det nå har jeg ikke noe større behov for å gå til noen annen klubb i Toppserien. Utfordringene må ligge et steg videre, sier Isaksen. Hun håper et godt EM kan vekke utenlandske toppklubber.

– EM er et utstillingsvindu. Presterer man i EM blir man kanskje lagt merke til. Det hadde vært spennende det.

– Hva med Kolbotn. Hvordan ser det ut i øyeblikket synes du?

– Det er lenge siden det har sett så bra ut. Nå har vi tatt vare på stammen fra i fjor, og da slipper vi å starte helt på scratch. Jeg synes også vi har en mye jevnere tropp enn det vi har hatt tidligere. Kvalitet i hele troppen som gjør at vi får gode treninger også, avslutter Drøbak-jenta.

Artikkeltags