Kolbotn reddet plassen etter tap i Harstad

REDDET PLASSEN: Cece Kizer og Kolbotn var ikke til å kjenne igjen i Harstad. Etter 5-0 i første kamp ble det imidlertid ikke spennende i nord.

REDDET PLASSEN: Cece Kizer og Kolbotn var ikke til å kjenne igjen i Harstad. Etter 5-0 i første kamp ble det imidlertid ikke spennende i nord. Foto:

Av

Kolbotn tapte 2–1 borte mot Medkila, men etter 5–0 «hjemme» på Strømmen stadion i den første kampen ble det aldri spennende i nord. Kolbotn reddet enkelt plassen i Toppserien.

DEL

HARSTAD: Kolbotn kunne fort vunnet med det dobbelte i den første kampen, men var ikke til å kjenne igjen i Harstad onsdag kveld.

Det så ut som om KIL-jentene var klar over motbakken Medkila sto overfor, og bevilget seg en tidlig juleferie de første 45 minuttene. Dermed gikk Kolbotn gjennom sesongen uten en seier på fremmed gress.

Sjokkstart

Medkila tok ledelsen allerede etter ett minutt. En keepertabbe som ikke vil dumme seg ut i en kavalkade over de største tabbene på YouTube var årsaken til det. Hildegunn Sævik bommet regelrett på ballen etter et tilbakespill, og Miriam Mjåset kunne trille ballen i tomt bur.

Samme Sævik bommet på ballen midtveis i omgangen også. Situasjonen endte med gult kort til Sævik og frispark på 18–19 meter, som det ikke ble noe av.

Kolbotn mestret det harde underlaget på Harstad stadion dårlig, og de skapte kun halvsjanser de første 45 minuttene.

Skjønte alvoret

Etter 53 minutter doblet Medkila ledelsen. Martine Brustad kunne banke inn 2–0 med hele Kolbotn-forsvaret frosset fast i kunstgresset.

Det så ut som om bortelaget fikk med seg varsellampene som blinket. Kolbotn la press på Medkila etter det andre baklengsmålet. KIL hadde to baller i nettet, men begge ganger ble det vinket for offside. Etter 73 minutter kom reduseringen. Marit Bratberg Lunds innlegg ble headet kontant i nettet av My Haugland Sørsdahl.

Kolbotn presset på for utligning, men måtte til slutt reise hjem med tap. Plassen i Toppserien var imidlertid aldri truet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken