Nederlag mot erkerivalen

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SOFIEMYR: Røa slo Kolbotn 2-1 på Sofiemyr stadion søndag. Ved pause ledet Kolbotn 1-0.

Scoringen kom etter en drøy halvtime. Cecilie Liane satte fart på høyre kant og dundret etterhvert ballen i krysset fra 20 meter. Årets vakreste på Sofiemyr stadion. Like før hadde Camilla Ose skutt i stolpen fra seks-syv meter.

- Endelig satt den. Jeg har hatt mange forsøk som har vært nære, men det har ikke gått. Jeg tror det er tre år siden sist, sier Cecilie Liane.

Backen har et solid skuddbein, og lover at det ikke skal gå tre år til neste gang.

- Jeg satser på å sette en allerede i neste kamp, sier høyrebacken.

Det var imidlertid Røa som hadde de største sjansene før Lianes kjempetreff. Liane selv reddet blant annet på streken en gang, og keeper Välimaa gjorde det samme noen minutter senere.

Røa var det beste laget de første 45 minuttene, og slik fortsatte det også i andre omgang. Rødtrøyene ville mest og vant 85 prosent av duellene. Slikt blir det ofte poeng av.

Det var lite å si på at utligningen kom i det 58. minutt. Måten det skjedde på må imidlertid ha vært skuffende for hjemmelaget. Kine Kvalsvik utnyttet kommunikasjonssvikt mellom keeper Siiri Välimaa og midtstopper Ina Gausdal, da hun enkelt kunne putte ballen i mål fra kloss hold.

Røa fortsatte sitt trykk, dog uten å skape all verden. Sjanse ble det imidlertid etter corner i det 71. minutt. Scoring ble det også. KIL-forsvaret var overalt, og greide ikke å få klarert Gunhild Herregårdens innlegg. Det endte med at Megan Lindsay kunne tuppe inn seiersmålet.

Foto:

1-0: Cecilie Liane limer ballen i vinkelen.

Taper dueller

Kolbotn forsøkte å sette press på Røa i sluttminuttene, men var tannløse. Liane mener det ikke var så mye å si på at poengene ble med til Oslo vest.

- Vi taper for mange dueller. Slik det ble så ble vi for svake i duellene. Taper vi dem, så taper vi også kampen, sier Liane.

Solveig Gulbrandsen oppsummerte kampen slik:

- De scoret flere mål så da er det jo fortjent. Vi har mye ball, og spiller egentlig bra helt til vi kommer opp på motstanderens banehalvdel, så skjer det ikke noe.

- Dere virker ganske impotente fremover. Hva er det som gjør at dere ikke evner å skape nok sjanser?

- Vi gjør alt for mange feil valg på siste tredjedel. Bevegelsene stemmer ikke heller, samtidig er vi for dårlige foran mål, for det er jo ikke sånn at vi ikke har noen sjanser heller. Vi har en helt feil rytme i spillet, sier Gulbrandsen.

Røa ville mest

Trener David Brocken tok naturlig nok ikke bølgen etter et nytt nederlag på eget gress. Han var enig i vår påstand om at det så ut som om Røa hadde mest lyst på de tre poengene. Han advarte jentene sine i pausen, om at her kom det til å bli krig.

- Men hva skjer de første 20 minuttene av andre omgang? Vi taper hver eneste duell. Jeg forstår det ikke. Det er jo ikke slik at jeg prater kinesisk heller. Det er noe feil, som sitter i hodet på jentene. Jeg er enig i at Røa ville mest, og ofret seg mest, sier Brocken.

Kampen kunne du følge her du følge HER!

Artikkeltags