SOFIEMYR: – Det er gøy, og så er det bra trening, sier Lea, som akkurat har fått igjen pusten etter en hard øvelse.

For øvrig så godt som den eneste øvelsen der det ikke ble brukt ball.

– Det er viktig for oss at alle får oppleve å ha det gøy med ball, og får ha mest mulig kontakt med ball i løpet av disse tre dagene, sier sportslig koordinator i håndballgruppen i Kolbotn IL, Lars Wallin Andresen.

Han og hans assistenter, spillere på Kolbotns J16 og J18, hadde lagt opp til varierte treningsøkter der alle får utfolde seg i øvelser de mestrer, men der de (beste) også får noen spesialoppgaver når de er modne for det.

– Bygge opp en kultur

– Målet med håndballskolen er at alle skal få oppleve gleden ved å leke med ball – og så håper vi selvfølgelig også på noen flere håndballspillere i klubben etter hvert. Det er flere her som ikke spiller håndball til vanlig, forteller Wallin Andresen.

– Jeg ønsker at vi skal bygge opp en kultur for trening i klubben, og ved å bruke disse unge spillerne som trenere, håper vi også å få flere trenere etter hvert, legger Lars Wallin Andresen til.

Årets håndballskole samlet for øvrig rekordmange 67 deltagere, omtrent det dobbelte av i fjor. Barna var delt inn i to, der de fra 7–9 år trente sammen, mens de fra 10–13 år utgjorde den eldste gruppen. Noe mer disiplin og formasjoner i den eldste gruppen, noe mer kaos på andre siden av skilleveggen …

Akkurat som ventet og som det skal være.
 

– Greit å trene litt ekstra

– Det er veldig gøy med håndballskole, fordi da kan man bruke ballen mye, og man lærer seg å gjøre nye ting med den, sier Oda Sundt i den yngste gruppen.

– Jeg synes det er fint å lære nye ting, for jeg liker veldig godt å spille håndball, sier Emilie Ly.

– Jeg har spilt håndball siden andre klasse og synes det er greit å trene litt ekstra i vinterferien, sier Lea Sivertsen Rygh i den eldste gruppen.

– Hva har dere gjort i dag da?

– Vi har øvd på å løpe med ball, ta den rundt beina … Det var litt vanskelig, men det går bedre nå enn det gjorde de første gangene, forsikrer Lea. Som etter treningen skulle hjem til kake, brus og familieselskap i anledning bursdagen.