Oljeutslipp på Myrvoll

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag kveld var Follo Brannvesen og Oppegård kommune i gang med å stoppe oljelekkasje på Myrvoll. 150 liter olje er sugd opp. Foreløpig vet ingen hvor utslippet stammer fra.

DEL

OPPEGÅRD: Virksomhetsleder for UTE i Oppegård kommune, Heidi Tomten, startet fredagen i møte for å finne ut hva de gjør videre for å hindre at olje renner ut i Kolbotnvannet.

– Oljen ble oppdaget i en kum som ligger mellom Skiveien og Toyotabygget i Peder Sletners vei på Myrvoll. Vi kontaktet brannvesenet, som bisto med å legge ut lenser i Myrvollbekken helt ned tilKolbotnvannet, sier Tomten.

Det er fortsatt uvisst om det fortsatt lekker olje fra noe sted.

– Nå er det trolig en del olje i grunnen, og nå skal vi finne ut hva som er viktigst å gjøre først, sier tomten til ØB.

Etter møtet oppdaterer hun:

- Vi har hatt jevnlige kontroller av lenser og bekken gjennom natten. Lensene vil bli byttet ut i dag, og vi sikrer at oljen ikke når Kolbotnvannet.  Det er tatt prøver av oljen, vannet i bekken og jorda rundt som skal sendes til analyse. Brannvesen og politi ble varslet i går ettermiddag, og i dag er også varsel om forurensning sendt til Kystverket, Miljødirektoratet og Naturvernforbundet. Det er ikke endelig avdekket hva som er kilden til forurensingen, så dette kan vi ikke si noe om foreløpig. Vi skal foreta nærmere geologiske undersøkelser.

Artikkeltags