Prisen på månedeskortet kan øke

AVSTIGNING: Det kan bli billigere å pendle inn til Oslo fra Follo.

AVSTIGNING: Det kan bli billigere å pendle inn til Oslo fra Follo. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Utenom vekstjustering har ikke prisen økt siden 2008.

DEL

FOLLO: Det nye byrådet i Oslo utelukker ikke at prisen for månedskortet i sone 1 (Oslo) øker. Det vil få betydning for pendlere fra Follo.

Det er Oslo Venstres gruppeleder Guri Melby som har stilt et skriftlig spørsmål til samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Byråden kan ikke garantere at prisen ikke øker mer enn den generelle prisveksten. Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Berg peker på at økning i prisen kan være med på å finansiere flere store kollektivprosjekter i hovedstaden de neste årene, som blant annet Fornebubanen, ny t-banetunnel og trikkelinje langs Ring 2.

Melby sier til Aftenposten at økt pris kan gi færre brukere av kollektivtransport.

– De gir støtte til elsykkel, øker parkeringsavgiften og øker bompengene for at færre skal kjøre dieselbil. Det er politikk jeg støtter. Med den samme logikken vil høyere pris tilsi at færre vil reise kollektivt, sier Melby, som var samferdselsbyråd under det forrige byrådet.

Ingen konkrete planer

Selv om byråd Berg ikke utelukker en økning i prisen, har ikke byrådet (bestående av Ap, MDG og SV) noen konkrete planer om økning.

– Hvis en økning i billettprisene kan sikre finansiering av viktige kollektivprosjekter, og dermed flere reisende, bør det vurderes som et alternativ. Det er derfor for tidlig å utelukke en økning i billettprisene for vanlige reisende, skriver hun i sitt svar til spørsmålet fra Melby.

Melbys partikollega, Solveig Schytz fra Ås, er hovedutvalgsleder for samferdsel i fylkestinget. Hun er ikke fornøyd med signalene fra samferdselsbyråden.

– Kan bekrefte at Venstre i både Oslo og Akershus kjemper hardt for å holde prisen på månedskort for kollektivreiser nede. At det nye byrådet i Oslo ikke ser ut til å være opptatt av det samme er skuffende, skriver hun på sin Facebook-side.

Les mer om den lokale kollektivtrafikken:

Artikkeltags