Endelig åpner Follobanen. Det er noe vi har ventet lenge på. Det har liksom vært noe fjernt der ute ett eller annet sted i horisonten som man kanskje tenkte at blir ferdig en eller annen gang, men nå skjer det altså.

Dette er stort for Ski. Det er historisk.

Mange ganger har jeg hørt setningen «Det skjer ikke noe i Ski. Man må til Oslo for å finne på ting». Nå skal vi sammen vise at den påstanden er feil. Den 12. desember er det klart for byfest, eller folkefest om du vil. Det er storveis at sentrumsforeningen i Ski og Nordre Follo kommune drar i gang dette, og vi i ØB er superstolte av å få være med som medarrangør. Det er deilig å ikke bare dekke nyhetsbildet løpende i Nordre Follo, men også å få være en del av et lag som dette.

Noen mener at i Trøndelag så heter det seg at «det blir ingen fest uten skinnvest». Vel, her i Ski blir det ingen fest uten folka, altså deg og meg. Nå må vi trøkke til, og vise at vi er glade i byen vår, og at vi kan lage liv sammen. Jeg ser for meg tusenvis av mennesker på torget denne dagen. Jeg ser for meg en endeløs rekke av boder med glade mennesker. Jeg ser for meg handel og gode samtaler, og mennesker som gleder seg sammen.

Derfor må du melde deg på hvis du vil bidra. Jeg håper vi kan vise det brede laget av folk i Ski, og at vi ikke sitter på gjerdet og venter på at alle andre skal gjøre noe. Dette skal vi gjøre sjøl, og vi skal gjøre det med stil!

Gå derfor inn på denne nettsiden, og meld din interesse for å være med på markedet. Kongen og kronprinsen kommer også til Ski denne dagen. Vi veit at kongen liker folkeliv, og når han endelig kommer til Ski, skal vi ikke bare dekke på perrongen, men vi må jammen meg vise oss frem og vise hva som bor i Ski-folket. La oss vise frivilligheten, samholdet og at her i Ski, kan vi lage folkefest sammen.

Jeg gleder meg!

Når dette skrives, er det bare noen få dager til Follobanen åpner. Dette vil prege nyhetsbildet i ØB i dagene som kommer, og garantert i tiden som kommer. Jeg er veldig spent på hva dette vil ha å si for byen vår. En ting vi må huske, er at ja, det vil ta 11 minutter å reise på strekningen, men dette innebærer både gleder og utfordringer. Gleden er absolutt stor for de mange som pendler herfra inn til Oslo, og veien til alle Oslos mange muligheter blir kort. Det vil ta kortere tid nå å reise fra Ski til Oslo sentrum enn det gjør med fra mange bydeler i hovedstaden med T-banen innenfor bygrensa. Det er kult, men utfordringen nå fremover, blir hvordan vi skal få Oslo-folka til å velge Ski og komme hit. Og vi må heller ikke glemme byen vår, restaurantene, butikkene og det andre tilbudet her i Ski når vi nå får denne nye toglinja.

Det har vært skrevet og sagt mye om hva både den nye stasjonen og den nye Follobanen vil ha å si for Ski. Det blir spennende å se hvilke spådommer som vil slå til. Gravearbeidene og byggingen i Ski, som vi har levd med i så mange år, er langt fra ferdig når byfesten arrangeres. Det skal utvikles enormt mye i stasjonsbyen også i årene som kommer. Vi skal bli flere, og vi skal få mange nye tilbud. Hvordan dette skal gå, fordrer at vi fyller byggene som kommer med mennesker og aktiviteter. Så glem ikke byen din selv om Oslo nå kommer enda tettere.

Men nå skal vi ikke bekymre oss for alskens potensielle utfordringer. Nå skal vi glede oss, og vi skal feire sammen. Velkommen til byfest i Ski. Vi sees på torget den 12. desember!

Anders Nordheim Dahl, konstituert ansvarlig redaktør i ØB